Muhalefetin algı operasyonları tutmadı! Vatandaş gelecekten umutlu

Areda Survey'in gerçekleştirdiği anket çalışmasında dikkat çeken veriler yer alıyor. Muhalefetin Türkiye'nin geleceğine dair pompaladığı tüm algılara rağmen vatandaşlar gelecekten umutlu...

Muhalefetin algı operasyonları tutmadı! Vatandaş gelecekten umutlu
Muhalefetin algı operasyonları tutmadı! Vatandaş gelecekten umutlu
GİRİŞ 20.06.2023 14:18 GÜNCELLEME 20.06.2023 14:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından muhalefet cephesinden Türkiye'nin kötüye gideceğine dair açıklamalar gelmişti. Seçimlerden hüsran ile ayrılan muhalefet ülkenin geleceğine yönelik algı çalışmasında bulunmaktan vazgeçmezken ekonomi başta olmak üzere birçok alanda Türkiye'yi kötü günlerin beklediğini iddia etmişti. Muhalefet cephesi her ne kadar olumsuz bir algı pompalamaya çalışsa da Areda Survey'in yaptığı anket çalışmalarına göre vatandaşlar muhalefet partileri ile aynı görüşü paylaşmıyor.

VATANDAŞ GELECEKTEN UMUTLU

Areda Survey'in gerçekleştirdiği anket çalışmasında vatandaşlara "Türkiye'nin geleceği konusunda nasıl bir kanaate sahipsiniz?" sorusu yöneltildi. Çıkan sonuçlarda vatandaşların %51.2'si "Daha iyi olur" cevabını verirken %10.2 de "Böyle devam eder" dedi. "Türkiye'nin geleceği daha kötü olur" diyenlerin orasnı ise %38.6'da kaldı.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK YURT DIŞINDA YAŞAMAK İSTEMİYOR

"İmkanınız olsa yaşamınızı Türkiye dışında başka bir ülkede sürdürmeyi
düşünür müsünüz?"
sorusu vatandaşlara yöneltilen bir başka husus oldu. Buna göre vatandaşların %62.8'i "Türkiye dışında başka bir ülkede yaşamayı düşünmem" cevabını verdi. Areda Survey'in gerçekleştirdiği ankete göre imkan bulması halinde yurt dışında yaşamayı düşünenlerin oranı %37.2 olarak ölçüldü.

VATANDAŞ MUTLU HİSSEDİYOR

Gerçekleştirilen ankette "Hayatınızı genel olarak değerlendirdiğinizde kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" sorusu da masaya yatırıldı. Buna göre vatandaşların %57.2'si kendisini mutlu hisettiğini dile getirdi. Öte yandan "Cumhur İttifakı’nın ekonomiyle ilgili sorunları çözebileceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu cevaplayan vatandaşların %52.4'ü de 'Evet' cevabını verdi.

TÜRKİYE DAHA İYİYE GİDECEKTİR

Areda Survey'in gerçekleştirdiği anket çalışmasında vatandaşlara yöneltilen bir diğer soru da "Seçimden sonra Türkiye’nin genel olarak hangi yönde seyredeceğini düşünüyorsunuz?" şeklinde oldu. Söz konusu soruya cevaben "Daha iyiye gidecektir" diyenlerin oranı ise %53.1 olarak gerçekleşti. "Sizce seçimlerden sonra Türkiye’de özgürlüklerle ilgili nasıl bir gelişme olur?" sorusuna ise %52.9 "Daha iyiye gider" cevabını verdi.

 

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 3
  • Safiye 1 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışı diye zırıl zırıl zırlayanlar bir gitse... "Bu ülkeyi çekilmez kılan bu ülke çekilmez diyenlerdir." Cemil Meriç
    Cevapla
  • BerliN KeNaN CcC 1 yıl önce Şikayet Et
    şok şükür vatandaş memnun.
    Cevapla
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandas ak parti ti kazandı diye türk şirketler e tl ye yatırım yaptı herkesi duman ettiler batırdılar borsa çöktü kazanan dolar abd oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bolivya'da askeri darbe! Ordu sokağa indi: Halka son dakika seferberlik çağrısı
TB3 irtifa rekoru kırmıştı! Türkiye insansız hava aracında hangi seviyede?