Depremde yaralanan Hataylı Başak, Türkiye 97'ncisi olarak hayalindeki bölümü kazandı
Hatay'da deprem sırasında balkondan atlayınca bacağından yaralanan ve 2 ameliyat geçiren 18 yaşındaki Başak Heybeli, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne yerleşti.
Hatay'da deprem sırasında balkondan atlayınca bacağından yaralanan ve 2 ameliyat geçiren 18 yaşındaki Başak Heybeli, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne yerleşti.
Hatay Fen Lisesinden mezun olan Heybeli, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depreme Defne ilçesinde ailesiyle kaldığı evde yakalandı.
Heybeli, kapılarda hasar oluştuğunu görünce 1. kattaki dairenin balkonundan atladı.
Zeminde üzerine düştüğü cam kırıkları nedeniyle sağ bacağında derin kesikler oluşan genç, Hatay ve Mersin'deki hastanelerde geçirdiği 2 ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
Heybeli, tedavi sürecinde hazırlıklarını aksatmadığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi.
Sayısal puan türünde 552 yerleştirme puanıyla Türkiye 97'ncisi olan Heybeli, ilk tercihi ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü kazandı.
"Yatarak da olsa derslerime çalışmaya devam ettim"
Başak Heybeli, AA muhabirine, hayalini kurduğu üniversite bölümüne yerleşmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Kalem ve kitaplarını hasta yatağında da elinden bırakmadığını belirten Heybeli, "Bacağımdaki yara nedeniyle hem Hatay'da hem de Mersin'de ameliyat oldum. İyileşme sürecinde yatarak da olsa derslerime çalışmaya devam ettim." dedi.
Heybeli, öğrencilere hayallerinden vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunarak, "Süreçte zorluklar olacaktır ama emin olun o zorlukları atlatabilecek cesaretiniz ve gücünüz de var. Hayallerinizi, emeklerinizi asla çöpe atmayın çünkü onlara erişebilirsiniz." diye konuştu.
"O bizden daha dirençli çıktı"
Anne Meral Heybeli, kızının başarısının kendilerini de mutlu ettiğini anlattı.
Yaşadıklarına rağmen azmini kaybetmediği için kızıyla gurur duyduğunu dile getiren Heybeli, şöyle devam etti:
"Ameliyat olduktan sonra oturamadığı için bir süre yatarak ders çalıştı. Yürüyemediği ve ağrıları olduğu için biraz moral bozukluğu oldu. Bu 1-2 aylık sürecin ardından ona, yaşadığımız büyük afete rağmen toparlanmamız gerektiğini anlattık. Yeniden çalışmalara başladı ve çok şükür karşılığını da aldı."
Baba Sami Heybeli de her babanın, evladının başarısını görmesini istediklerini vurgulayarak, "Başak, başlarda çok acı çekti. Bizler de psikolojik olarak daha fazla yıprandık ancak o bizden daha dirençli çıktı." ifadelerini kullandı.
-
Serafettin 1 yıl önce Şikayet EtAllah başarılarını daim eylesin.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Ahmet AŞKAR 1 yıl önce Şikayet Etİftihar edilecek bir başarı...DEPREM gibi İnsanın aklını başından alacak bir Travmadan böyle bir başarıyı elde etmek herkesin harcı değil... TEBRİKLERBeğen Toplam 18 beğeni
-
tıp tıp 1 yıl önce Şikayet Ettıp yazar insan bilgisayar mühendisliği için o kadar puana gerek yok her yerde var zatenBeğen Toplam 2 beğeni
-
Musa 1 yıl önce Şikayet EtHayat onun hayatı , bırak ne isterse okusun.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Takipçi 1 yıl önce Şikayet EtODTÜ eğitim vermiyor, hain yetiştiriyorBeğen Toplam 4 beğeni
-
kamu kimyageri 1 yıl önce Şikayet Etkamu mühendisi nedir arkadaş? kamu kimyageri diye bir şey diyen var mı? adamlar 4 yıllık lisans teknik kadrodalar ve en riskli önemli analizleri yapıyorlar. eee bu adamlardan ne farkı var bay kamu mühendislerinin? sanırsın hepsi CERN de çalışan mühendisBeğen