Gazze'de katledilen çocuk sayısı son 4 yılda öldürülen çocuk sayısını aştı!

İsrail'in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda 3 haftada öldürülen çocuk sayısı dünyada 4 senede öldürülen çocuk sayısını geçti. Rusya-Ukrayna savaşında 'Mavi gözlü ve sarı saçlı insanlar ölüyor' diyen Batı ise hala üç maymunu oynuyor.

GİRİŞ 30.10.2023 14:04 GÜNCELLEME 30.10.2023 14:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda şu ana kadar 8 bin 5 sivil yaşamını yitirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin 3 bin 342'sinin çocuk olduğunu belirtti.

20 bin 242 sivilin de yaralandığını açıklanırken, 1020’si çocuk 1870 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

4 SENEDE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK SAYISINDAN FAZLA ÇOCUK KATLEDİLDİ

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Save The Children (Çocukları Kurtarın), Gazze’de 3 haftada öldürülen çocuk sayısının 2019’dan bu yana çatışma bölgelerinde öldürülen çocuk sayısını aştığını bildirdi.

Gazze'de kayıp olarak bildirilen 1000 çocuğun da enkaz altında olabileceği vurgulandı.

ÖLDÜRÜLEN MAVİ GÖZLÜ OLMAYINCA VİCDANLARI KARARDI

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sonrası 'Mavi gözlü ve sarı saçlı insanlar ölüyor' şeklindeki ırkçı sözlerle Ukrayna'ya destek veren ABD ve Avrupa ülkeleri, kundaktaki bebekleri katleden İsrail'e tepki göstermek bir yana her fırsatta desteklerini iletiyor.

Ukrayna'da katledilen çocuklara günlerce ağlayan Batılı ülkeler, Filistinlilere yönelik soykırıma açıkça destek verip İsrail ordusuna askeri ve lojistik imkanlar sağlamaya devam ediyor.

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI SON 31 YILIN REKORU

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin isimlerini yayımladı. Açıklamaya göre, saldırılarda şu ana kadar, 3’ü kadın 34 gazeteci İsrail tarafından katledildi,

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail saldırılarında üç haftada katledilen gazetecilerin sayısının son 31 yılın en yüksek oranına ulaştığını bildirdi. CPJ’nin açıklamasında, gazetecilerin can kayıplarına dair kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1992 yılından bu yana, gazeteciler için bu sürecin en ölümcül zaman haline geldiği ifade edildi.

 

KAYNAK: HABER7
Nursena Akbaba Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Vatandaş Rıza 10 ay önce Şikayet Et
    Sizin kanınız kurusun ikiyüzlü insan müsfetteleri. Birde dünyaya demokrasi, insan haverisi kesiliyorlar.
    Cevapla
  • Kemalx 10 ay önce Şikayet Et
    Bu durumdan bizim çıkaracağımız ders; batının, her türlü uyduruk değerleri kendi işlerine geldiği sürece geçerli; doğunun din kardeşliği, g..t korkularından küçüktür. Bizim yapmamız gereken; öncelikle ülke içinde, sonra da dışardaki milletimizle, bir olup, iri olup, diri olup, güçlü kalmak. Bunun için ne gerekiyorsa yapmak (ilim, fen, teknoloji, silah, ekonomi, siyaset...vs.).Ayrışmamak.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    dört maymunu oynayan çok yüzlü Avrupa cehenneme kadar yolunuz var
    Cevapla
  • Realist HAKPEREST 10 ay önce Şikayet Et
    Deccal Sisteminin Milisleri, Şeytan Sektörünün iblis ırgatları, tün zehirlerini masumlarda kusa dursunlar, Kaderin adaleti tecelli etmesinin zamana bırakılması, bu kendilerini medeniyetin temsilcileri olarak lanse eden vahşilerin maskelerinin düşmesi ve insanlığın bunların barbarlığına şahit olmalarına imkan sağlamak suretiyle ilahi tokadı hak etmelerine imkan ve olanak sağlamak iç
    Cevapla
  • M ali 10 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbi bu masum yavrularımızın sehadetlerini kabul eyle bizlerede bu evlatlarımıza sahip çıkamadığınız için mesul tutma ya Rabbi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Schengen krizi: Almanya'dan AB ülkelerini kızdıran karar!
Türkiye'nin en zengin isimleri güncellendi! İşte o isimler...