Mali Müşavir her şeyi anlattı! Polat çifti kara parayı nasıl akladı?

Kara para aklama soruşturmasında tutuklanan Dilan ve Engin Polat ile ilgili soruşturmada ilginç detaylar ortaya çıkıyor.

GİRİŞ 22.11.2023 22:06 GÜNCELLEME 22.11.2023 23:40
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Dilan ve Engin Polat çifti kara para aklama suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma devam ederken Polat çiftinin şirketlerinin mali müşavirlerinden biri olan Zümrüt Yerebakan da yakalandı.

Tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin şirketlerine kayyum atandıTutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin şirketlerine kayyum atandı

İfadesi alınan Yerebakan, yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı. Zümrüt Yerebakan, savcılık ifadesinde dikkat çekici bilgiler paylaştı. 

HER ŞEYİ TEK TEK ANLATTI

MASAK raporunun ortaya çıkmasıyla şirkette bir toplantı yapıldığını söyleyen Yerebakan şu ifadelere yer verdi: "Toplantıda MASAK raporunu bir projektör vasıtasıyla perdeye yansıttılar. Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi. Ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesine ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı."

Polat ailesinin avukatı Ahmet Gün'ün ifadesi ortaya çıktı: 1 ayda 80 milyon liralık satışPolat ailesinin avukatı Ahmet Gün'ün ifadesi ortaya çıktı: 1 ayda 80 milyon liralık satış

"PARA GAYRİMENKUL ÜZERİNDEN AKLANIRDI"

Çek kesilerek alınan gayrimenkuller üzerinden para aklandığını ifade eden Yerebakan şunları söyledi: "Polatların Ataşehir'deki şirketinden çekler keşide ediliyordu. Bu çek bedellerinden avukat Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor, gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu. Soruşturmalar başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer kişilerin verecekleri ifadeleri yazılı olarak hazırladılar. Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler."

Geçen günlerde tutuklu avukat Ahmet Gün itirafçı olarak savcılığa ifade vermişti. Ancak Gün’ün anlattıklarını yeterli bulmayan savcılık tahliye talebini reddetti. Soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat ile aile üyelerinin de bulunduğu 12 şüpheli tutuklu bulunuyor.

 

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Hamit 9 ay önce Şikayet Et
    Bunların arkasındaki mafya denilen her çeşit çakallar yakalanıp en ağır cezalara çarptırılmalı.
    Cevapla
  • HiçDüşündün mü 9 ay önce Şikayet Et
    Peki sonra nasıl iktidar olacaaaz ???
    Cevapla
  • TARAFSIZ 9 ay önce Şikayet Et
    araştırılsın bunların arkasında kimler var, en ağır ceza verilsin bu ve bunun gibilere
    Cevapla
  • halıl 9 ay önce Şikayet Et
    Avukatsız ve Malı Müşavirsız bu işler olmaz..mumkun değil..arada Komısyoncular vede daıre satıcılarıda olması gerekır..kım bılır daha arada kımler vardır..
    Cevapla
  • insanoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Dilan hanım cezaevinde bigudi yok, sende dolarlarla saçlarına bigudi yaparsın artık. Koğuştaki hanım ağa izin verirse tabi.
    Cevapla
  • Vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    Kaçakçılık özelliklede devletten vergi kaçakçılığının cezası daha çok olmalı.. Birkaç yıl yatar çıkarlar..Ayrıca Mali müşavir herşeyi anlattı demişler.. Bence binde biri bile değil anlattığı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti