Bakan Yerlikaya duyurdu: 68 ilde MERCEK-6 Operasyonları! 1129 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Yerlikaya 68 ilde son 4 günde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen Mercek-6 Operasyonlarında 1129 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

GİRİŞ 24.11.2023 08:33 GÜNCELLEME 24.11.2023 09:25
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 68 ilde son 4 günde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen Mercek-6 Operasyonları'nda; 754 ruhsatsız tabanca, 20 uzun namlulu tüfek, 49 kurusıkı tabanca, 128 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 951 silah ele geçirildiğini belirterek, bin 129 şüpheli şahsın gözaltına alındığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız. İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Samsun, Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Rize, Antalya, Sakarya, Şırnak, Manisa, Balıkesir, Hatay, Kütahya, Ordu, Elazığ, Kahramanmaraş, Kastamonu, Osmaniye, Eskişehir, Kayseri, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Aksaray, Aydın, Uşak, Ağrı, Düzce, Giresun, Kars, Malatya, Yalova, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Burdur, Çorum, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Mardin, Niğde, Batman, Bingöl, Kırklareli, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tokat, Yozgat, Zonguldak, Bilecik, Denizli, Erzincan, Muş, Tunceli’de yapılan Mercek-6 Operasyonları'nda 754 ruhsatsız tabanca yakalandı. Bazı şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle: İstanbul'da 181 tabanca 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildi, 209 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adana’da 51 tabanca ele geçirildi, 76 şüpheli şahıs gözaltına alındı. İzmir’de 52 tabanca ele geçirildi, 60 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Samsun’da 36 tabanca ele geçirildi, 46 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Ankara'da 30 tabanca ele geçirildi, 46 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bursa’da 36 tabanca ele geçirildi, 63 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimiz müsterih olsun. Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelemiz kararlılıkla sürecek."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 68
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakamıza ve emniyet güçlerimize teşekkürler son yıllarda iyice suç oranı artmış mafyacılık hırsızlık çok artmıştı görevi devralır almaz suç şebekelerine mücadele arttı teşekkürler
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    kesici delici alet taşıyanlarıda toplayın hepsi canlı bomba rezerv katil
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    bazı iller es gecilmiş
    Cevapla
  • Vatanist 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım sizin ve emniyet ekiplerinin ayağına taş değmesin gururla sizleri izliyoruz ancak Ege ve Akdeniz kıyılarına çöreklenmiş hem oraların kanını emen hem de turizmi baltalayan, gelen bir yabancı turistin bir daha gelmemesine sebep olan acayip tipli,mafya mı terörist mi ne oldukları belli olmayan güruha karşı bir şeyler yapılıyor mu merak ediyoruz
    Cevapla
  • Hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Bakan Yerlikaya dan sonra tokatcı yankesiciler dolandırıcılar çeteler ciddi anlamda hedefe kondu. Yıllarca uyuduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap