MİT'ten Cezayir'de operasyon! FETÖ'nün iki kritik ismi yakalandı

Firari FETÖ/PDY mensupları Mustafa Tan ve Mustafa Bircan, MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla yakalandı.

GİRİŞ 27.12.2023 11:49 GÜNCELLEME 27.12.2023 12:55
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

FETÖ mensupları Mustafa Tan ve Mustafa Bircan'ın terör örgütünün Cezayir yapılanması içerisinde yer aldığı, ABD'deki örgüt sorumlularıyla irtibatlı şekilde Cezayir'deki örgütsel etkinlikleri organize ettiği belirlendi.

MİT VE EMNİYET'TEN CEZAYİR'DE OPERASYON
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonuyla, FETÖ mensubu firari Mustafa Tan ve Mustafa Bircan yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT ve Emniyet, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan aranan iki teröristin yakalanması için Cezayir'de ortak operasyon düzenledi.

ANKARA'YA GETİRİLDİLER
Operasyonda yakalanan Mustafa Tan ve Mustafa Bircan, işlemlerin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edildi.

ABD İRTİBATIYLA CEZAYİR'DE ÖRGÜT ORGANİZASYONLRI
FETÖ mensubu Tan ve Bircan'ın söz konusu terör örgütünün Cezayir yapılanması içerisinde yer aldığı, ABD'deki örgüt sorumlularıyla irtibatlı şekilde Cezayir'deki örgütsel etkinliklerin organizasyonunu sağladığı ve örgüte maddi destek verdiği belirtildi.

KAYNAK: DHA, AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Bulun bunları 1 yıl önce Şikayet Et
    İlhan Sözeri , kanadaya kaçmıştı. Emre Altuncuoğlu ingiltereye kaçmıştı. Meraklısına
    Cevapla
  • Yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Öttürün be ya
    Cevapla
  • Salimoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse bizim mit, çarşıya, pazara, tüm piyasayı bitrenlere bir darbe vuramadi . Yeter mit ci abiler Allah için önce şu içerdeki gavurlar gibi iş yapanlara darbe vurun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ hainlerine asla müsamaha gösterilmemwli.Su uyur FETÖ uyumaz...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    :) Cezayirden Fetöcü getirmişler. Önce meclisteki fetöcüleri temizleyin. Onlara gücünüz yetmiyor ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
81 ile sosyal konut müjdesi! Hangi şartlar aranacak? İşte projenin detayları
ABD savaş uçaklarından Yemen'e 41 günde 1200 saldırı! Yüzlerce sivil öldü