Başkan Erdoğan tarih verip duyurdu: Yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, terörle mücadele hakkında son dakika açıklaması yaptı.

GİRİŞ 04.03.2024 18:36 GÜNCELLEME 04.03.2024 19:51
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Türkiye'yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var. Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Ülkemizin terörle mücadele hususundaki kararlılığını hala anlayamamış olanlara bu gerçeği kabul ettirene kadar şartları zorlamaktan geri durmayacağız." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadeleyi, Türkiye sınırları içinde ve dışında önlerine çıkan engellere aldırmadan kararlılıkla devam ettirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." ifadesini kullandı.

Suriye sınırları boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturma iradelerinin baki olduğunu belirten Erdoğan, daha önceki harekatlarla bir kısmının tesis edildiği bu koridordaki boşlukları yeni adımlarla doldurmakta kararlı olduklarını dile getirdi.

ORTAYA ÇIKACAK GERİLİMLERİN SEBEBİ KENDİLERİ OALCAKTIR

Bölgedeki herkesi bu güvenlik stratejisine saygılı olmaya davet eden Erdoğan, "Aksi takdirde ortaya çıkacak gerilimlerin sebebi kendileri olacaktır. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var. Ülkemizin ve milletimizin terörle mücadele hususundaki kararlılığını hala anlayamamış olanlara bu gerçeği kabul ettirene kadar şartları zorlamaktan geri durmayacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin sadece kendi sınırlarından ibaret olmadığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Karadeniz'den Kuzey Afrika'ya, Ege'den Güney Asya'ya kadar çok daha büyük bir coğrafyanın kalbi olduğunu söyledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Ülkeci 6 ay önce Şikayet Et
    Terörü mecliste yok etmedikçe sivri sinekler üretilmeye devam edecektir. Mecliste ve yaşantısında terörü ağzına alan her kim olursa , selam yollayanlar dahil, derhal işinin bitirilmesi elzemdir. Tabiki şu anda sınırlarımızda yürütülen çalışmalar hayati öneme sahip. Kanımızın son damlasına kadar destekleyeceğiz.
    Cevapla
  • Hak arayan 6 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı Topraklarına işlemin sancağını bekliyor elbette olacak taşlar yerine oturacak zülm bitecek ALLAH nurunu tamam layacak LAGALIBEILLAH
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    rahat olun turkiye herseyinin haberi var
    Cevapla
  • Das 6 ay önce Şikayet Et
    Seferberlik ilan edip büyük taaruz baslatilmali acele edilmeli düsman kapiya dayandi abd fransa almanya silahlarini patriotlarini yunanistana getirdi namluları türkiyeye cevrilmis halde bekletiyor pkk terör örgütüne bosuna silah verilmedi her taraftan saldırıya gecilecek türkiye acil nükleer silah tedarik etmeli rusyadan pakistandan 5 er tane ilk hitapta ve kendi nükleer silahini üretmel
    Cevapla
  • Gurbetçi 6 ay önce Şikayet Et
    Terör meclise yuvalanmış chp destekçisi olmuş dağda birkaç fare öldürmüşsün neye yarar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı