Demokrat Parti’de değişim rüzgarı! Gültekin Uysal koltuğu kaybedebilir…
Son yapılan seçimlerde yüzde 0,2 oy alan Demokrat Parti'de de bir değişimin yaşanabileceği iddiası dillendirilmeye başlandı.
Geçtiğimiz sene düzenlenen genel seçimlerden 6'lı masa, mağlubiyetle ayrıldı.
O dönem masanın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasıyla başlayan süreç, yerel seçimlerde de devam etti.
AKŞENER BIRAKTI
Yerel seçimlerin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini kurultaya götürerek genel başkanlık koltuğundan ayrıldı.
Küsuratlı partilere dağıtılan milletvekillerine karşılık, küçük partiler yerel seçimlerden de bir başarı elde edemedi.
SEÇİMLERDE 0,2 OY ALDI
O dönem Kılıçdaroğlu'ndan 3 milletvekili koparan Demokrat Parti, yerel seçimlerde 0,2 oy aldı.
Bu oy oranının ardından ise partiden, Gültekin Uysal'a yönelik tepkiler artmaya başladı.
PARTİLİLER KURULTAY İSTİYOR
Partide 2025 yılında kurultay yapılacak ancak seçim sonuçlarından mutsuz olan delegeler, bir olağanüstü genel kurultay yapılmasını istiyor.
Partililerin bu isteğine ise Genel Başkan Gültekin Uysal sıcak bakmıyor.
İLAY AKSOY ADAYLIK TURLARINDA
Kılıçların çekildiği partide Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy'un, genel başkanlık koltuğu için adaylık yoklaması yaptığı ifade ediliyor.
Aksoy'un, olağanüstü kurultaya gidilmesi halinde Gültekin Uysal'ın karşısına çıkacağı partide konuşulanlar arasında.
PARTİLİLERİN ŞİKAYETLERİ
Partililer ise Gültekin Uysal'a 7 başlıkta şikayetlerini dile getiriyor.
Halk TV'nin haberine göre partililerin şikayetleri şu şekilde:
1- Merkez’deki boşluk giderek çoğalıyor. İnsanlar uzlaşan siyasi partilerde değil "makul" merkezde birleşmek istiyor. Hamasi değil gerçekçi politikalar görmek istiyor.
2- Genel Başkan güncel konular hakkında bir fikir beyan etmiyor, duruş sergilemiyor. Böylece büyüme imkanımız yok çünkü yeni kitle oluşturamıyorlar.
3- Özellikle Süleyman Demirel dönemindeki kalkınmalar Türkiye’nin sanayide önünü açarak dünya ile rekabet eder hale getirdi. Şu anki kadrolarda böyle bir vizyon yok. Değişen Türkiye’yi okuyamıyor, ihtiyaçlarına refleks göstermiyor.
4- Partiler hala yeni Anayasa konusunda tutumumuzu bilmiyorlar.
5- Genel başkanın Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlaması parti tabanında ciddi rahatsızlık yarattı.
6- Parti tabanı Türkiye'nin normalleşmesi için güçlü bir merkez oluşturabilir şansını yakalamışken DEVA ve Gelecek Partisi'nin bu kadar milletvekili almasını kabullenemiyor.
7- Genel merkez binasının durumu. Yönetimin binayı satışa çıkartabileceğine dair iddialar var. Bu durum da tabanda rahatsızlık yaratıyor.
-
ahmet 6 ay önce Şikayet Etadı sanı anılmayan dış destekli partiler belli zamanda belirlenecek yüzdelik dilimin altında kalması halinde lağvedilmelidir.Beğen
-
Yüksel ERZİNCAN 6 ay önce Şikayet EtKoltuk nu ... ?Beğen
-
ger 6 ay önce Şikayet Eto zaman en iyi chp tam girdi daha da cikmaz bu kazik yuz de bir oyu olmayan her seyi aldi nerde ise meral safi sov yaparim der iken kazigi yedi akilli olsa iki kati vekil ona verir idi chpBeğen
-
blnt 6 ay önce Şikayet Etböyle tarihin sayfasında kaybolmuş partilerin kapatılması gerek yazık onlarca masraf heba ediliyorBeğen
-
Vatandaş 6 ay önce Şikayet EtKüsürat partileri boş beleş işlerle uğraşmayı seviyor, dp, deva, gelecek, refah, saadet, İp, hüdapar, dempkk, anavatan,vs.bunların ne kendilerine nede millete bir faydalarını olduğunu düşünmüyorum.. Sadece kendilerini tatmin ediyorlar, bin tane Oyum olsa bunlardan birine ve chpkk da dahil sadaka niyeti bile olsa oy vermem.Beğen