Tarihi eser hırsızları Ahlat'ı hedef aldı: 2 kişi gözaltında!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen operasyonda 131 parça tarihi eser ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Tarihi eser hırsızları Ahlat'ı hedef aldı: 2 kişi gözaltında!
Tarihi eser hırsızları Ahlat'ı hedef aldı: 2 kişi gözaltında!
GİRİŞ 11.05.2024 15:48 GÜNCELLEME 11.05.2024 15:49

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 2 kişinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı yönündeki ihbarı değerlendirerek Ahlat ilçesinde operasyon düzenledi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 80 sikke, 36 tarihi obje ve 15 adet yüzük olmak üzere 131 parça tarihi eser ele geçirildi.

Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen tarihi eserler Ahlat Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

KAYNAK: DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den son dakika BM ve Filistin kararı! Trump kararnameyi imzaladı, resmen çekildi
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'dan, Erdoğan'a sürpriz davet! İsrail'e de flaş mesaj