AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir Başkent Kulisi'nde

Son dakika haberi... AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 12.05.2024 11:47 GÜNCELLEME 12.05.2024 12:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA: Kanal7 ekranlarında her pazar yayınlanan Başkent Kulisi'nin bu haftaki konuğu AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir oldu. Keşir, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İşte Ayşe Keşir'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

Sivil ölümlerin olduğu soykırım var. Son rakamlara göre 38 bini aştı Filistin bölgesinde ölenler ve yüzde 70'inden fazlası kadın ve çocuk. 

AK PARTİ'NİN ANNELERLE BULUŞMA EYLEMİ

Başta şehit anneleri olmak üzere tüm büyüklerin ellerinden öpüyorum. Cuma'dan bir hazırlık yaptık. Anneler Günü nedeniyle bir tarafta tatlı telaş var ama diğer yandan çocuğunu kaybeden ya da annesini kaybedenler için ağır bir imtihan. Biz de Gazze'deki anneleri unutmadığımızı onları unutmadığımızı bir sivil haykırışla duyurmak istedik. 81 ilde eş zamanlı olarak STK'lara, kadınlara çağrı yaptık. 

"FİLİSTİN'DE 2 BİN KADIN KAYIP, 60 BİN KADIN HAMİLE"

Yaklaşık 2 binden fazla kadın şuan kayıp Filistin'de. Başka gerçek de şu; Filistin Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı rakamlara göre Filistin'de yaklaşık 60 bin hamile kadın var. Bu  kadınların takibi hepsi risk altında. Her gün 180 kadın ölümle burun buruna doğum yapmak zorunda o şartlarda. Biz Anneler Günü vesilesiyle anneler üzerinden verileri paylaşarak kamuoyunda bir farkındalık yaratmak istedik.

"FİLİSTİN DİRENİŞİ ANNE DİRENİŞİDİR"

Filistin Direnişi biraz da anne direnişi. Anneler bitmeden bu direniş bitmeyecek. Biz susmamaya ahdettik. 

Filistin'de anneler çocuklarının cenazesini bulmak için çocuklarının kollarına adını yazıyorlar. Buna sessiz kalamayız. Bu soykırımdır. Oradaki kadınların sesini duyurmak zorundayız.

31 MART SEÇİMLERİ

Biz burada çıkan sonuçta vatandaşın bize verdiği mesajı almak ve anlamak zorundayız. 
Vatandaş odaklı hizmet odaklı bir anlayışımız var. 5 buçuk milyon toplam kadın üyesi var AK Parti'nin.

Kadın Kolları'nın farkı şu; evlerin kapısını biz çalabiliyoruz. Bu bize iki şey sağlıyor. Tabi ki propoganda yapıyorsunuz ve o evin sorununu dinliyorsunuz. O sorunu oradan alıp üst kurumlarına iletiyorsunuz ve sahanın nabzını tutmuş oluyoruz. Bu seçimde de seçmen bize bir mesaj verdi. Seçim sonuçlarını okumak zorundayız. Cumhurbaşkanımız da bunun altını çizdi. Çok kısa vadede şudur demek vatandaşa da haksızlık olur. 

Bütün seçimlerde 4 ile 6 puan değişen farkla oransal olarak AK Parti; kadınlardan erkeklere göre daha yüksek oy aldı. 

AK PARTİ'NİN KADIN VE AİLE POLİTİKASI

AK Parti Kadın ve aile konusunda ikisini bir ele aldı. Hem kadının güçlenmesi hem de beraberinde aile bütünlüğünü koruyan güçlendirici politikalar üretti. Aile karşıtı politikalar her türlü zemini uygun hale getirir. Birey, aileyle beraber topluma hazır hale geliyor. Bizim kültürel kodlarımız için de bu çok önemli. 

AK Parti kadının eğitimindeki önünde bulunan tüm engelleri kaldırdı. 81 ilde açılan üniversiteler ile kadının eğitime ulaşması kolaylaştı. 2001'de üniversiteye giden kız çocuk oranı yüzde 13'tü. AK Parti yasakları tarihe gömdü. Yüzde 13 olan oran bugün yüzde 51. Toplam öğrencilerin içinde kız öğrencilerin oranı yüzde 51. Domino taşı etkisiyle iş gücüne katılacaklar. 

"DÜN KIZ ÇOCUKLARINI KAPIDA BEKLETENLER BUGÜN 'KADINLARI EVE KAPATACAKLAR' DEDİLER"

Dün kız çocuklarını o kapıda bekletenler bugün seçim öncesinde 'kadınları eve kapatacaklar' dediler. Bir tek rakamda her şey ortada. 

Aileyi reddedip bireyi yalnızlaştırdığınızda bireye ideolojinizi enjekte edersiniz. Ailenin güçlü dinamiklere oturması bazı ideolojilerin işine gelmez. Hayatın gerçeği böyle değildir.

"İDEOLOJİK BAĞNAZLIKTIR"

Aile kadının düşmanıdır düşüncesi ideoloji bağnazlıktır. Aile içi bir sorundan bahsediyorsanız o devletin görevi o sorunu çözmektir. Bir sorun var diye bir mekanizmayı komple yok edemezsiniz. 

Türkiye'de atomize çekirdek aile yapısı yok. Bizdeki çekirdek aile yapısı ana ailesinden ayrılsa da hizmet alışverişi devam ediyor. Bu Türk aile yapısıdır. Bizim bu ağı nasıl güçlendiririz onu konuşmamız lazım. 

TÜRKİYE'DE BOŞANMALAR ARTIYOR MU?

Türkiye'de kaba evlenme hızı nüfusumuz artmakla beraber artıyor ama artma hızı düşmüş. Çünkü evlilik yaşı yükseliyor. Boşanma hızı da geçmiş yıllarla mukayese ettiğimizde 2012'de 1.6 iken 2022'de 2.1 olmuş. 2023'te bu rakam 2.0'ye düşmüş. Tek başına boşanma üzerinden toplumsal bir okuma yapmamamız lazım. Boşananların yüzde 70'i yeniden evlilik yapıyor. Biz nikah birliğini önemseyen bir topluluğuz. 

Teşkilatımız içinde 600 binin üzerinde siyaset yapan kadın var. 

Lise eğitimini yarıda bırakan kadınlara eğitim desteği veriyoruz. En büyük hedeflerimizden biri kadının üretime katılmasıdır. 

KADIN GİRİŞİMİNDE ARTIŞ

81 ili tek tek dolaştık kadın emeği projesi için. 2023 yılı kadın girişimcilik hedefimiz yüzde 10'du ama 12 buçuk olarak açıkladık. Kadınlar bildikçe üretime katılıyor. 

Biz her seçim bittiğinin ertesi günü diğer seçime hazırlanırız. Teşkilatlarda kongre sürecimiz olacak. Takvim çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da yaptığımız işleri yapmaya devam edeceğiz. 

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    Bu savasi bir tek abd durdura bilir abd baris isterse olur yoksa hic olmaz abd ile görüşülmeli
    Cevapla
  • Engin 3 ay önce Şikayet Et
    Filistin'e gerçek anlamda ciddi bir şekilde gözünü karartarak yardım eden belli başlı ülkelerden yardım eden neredeyse sıfır
    Cevapla
  • Sancak 3 ay önce Şikayet Et
    Dunya anneleri bugun; filistin'li sehit anneleri anmak icin caddelerde ve sokaklarda olmaliydilar.Tum dunya anneleri platformu devlet ve hukumet baskanlarinin hanimlarinin da katilimiyla organize olmaliydilar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti mutlaka Filistin silah desteği sağlamalıdır ve bunun imkanlarını bulmalıdır bu iş sadece gıda yardımıyla olmaz
    Cevapla
  • Doğu 3 ay önce Şikayet Et
    Ayşe bacım, Allah muradın versin. İçimiz kan ağlıyor, resimlere bile bakamaz olduk. Rabbim en kısa zamanda kurtuluş kapılarını aralasın ve zalimleri akıttıkları kanda boğsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'