Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kalıcı çözüm için talimatlandırdık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Ankara Atatürk Lisesi ziyaretinde öğretmenlere yönelik şiddete karşı yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.05.2024 09:06 GÜNCELLEME 13.05.2024 09:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son günlerde eğitimcilere saldırılarla ilgili Ankara Atatürk Lisesi’ni ziyaret etti. 

Cevdet Yılmaz'ın öğretmenlere şiddetle ilgili açıklamalarından öne çıkanlar:  

'KALICI ÇÖZÜM İÇİN TALİMATLANDIRDIK"

Eğitim bize şiddete başvurmadan sorun çözmenin yöntemlerini gösteren bir faaliyettir. Daha fazla caydırıcı olan bir yasal düzenleme de gündemimizdedir. 

Bu konuda kalıcı bir çözüm için talimatlandırıldık. Hazırlığını sürdürmekte olduğumuz öğretmenlik meslek kanununda öğretmenimizi güçlendirecek şekilde hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde TBMM'ye gelecektir. Öğretmenlere şiddetin dooğrudan tutuklanma olacak şekilde öngörüyoruz. Cezaların yüzde 50 oranında artırılmlı olarak düzenlenmesi öngörülüyor. 

Milletvekillerimizin bu düzenlemeye sahip çıkacağını ve düzenlemenin en hızlı şekilde yürürlüğe gireceğini düşünüyorum. 

Elbette adalet mekanizması yasal düzenlemeler bütün bunlar önemli fakat toplumsal bir farkındalık da çok önemli. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Mizah 3 ay önce Şikayet Et
    Talimatsız iş yapmıyorsa meclis niye VAR ? Kapatın abi masraf olmasın bari. Diktatörlük ilan edin. Daha öncede demişti eller kalkar iner diye. 6 milyar tasarruf ederiz. Gerçi sarayın tek başına masrafı meclisin 2,5 katı. Yeni moda ,mesleğe özel kanun çıkartmak. Sağlıkçıya ayrı öğretmene ayrı vb. Vatandaş ikinci sınıf dövülebilir. La yolunu şaşırmışlar hepsinin cezasını arttırsanıza.
    Cevapla
  • Özgür YILDIRIM 3 ay önce Şikayet Et
    Sıcağı Sıcağına karar vermeyin Adalet Canlı içindir Cins veya Meslek için değildir. Kadına hak Doktora Hak şimdide Öğretmene Hak verenler Kamuda çalışan bir Hizmetliyede bir eylemde bulunulduğunda mı hak verecek. Yanlışta ısrar etmeyin İnsana yapılan Canlıya yapılan Haksızlıkların Yaptırımlarını güçlendirin ki Batıldan uzaklaşarak Hakka yaklaşın
    Cevapla
  • Fehmi 3 ay önce Şikayet Et
    Ya tam serbest bırakırız ya tam cezalandırma yasası çıkarırız neden bu değneğin ortasından tutmayı başaramıyoruz. Sağlık yasası çıkardınız doktorlar burnundan kıl alındırmıyor yasa adil denetlenebilmeye imkan vermeli oysaki doktora dokundun üç yıl hapis burada sağlık görevlisi haklı mı haksız mı bakılmıyor onun için bu yasa kafayla ülkede sorunlar çözülmez. Aynısı şimdi eğitimde olacak.
    Cevapla
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    Talimatla iş yapılacaksa, 600 vekile ne gerek var. 81 tane yeter.
    Cevapla
  • Mizah 3 ay önce Şikayet Et
    Bunların basireti bağlanmış. Kibirden gözleri kör kulakları sağır olmuş. Duymazlar görmezler. Bunlar gidici.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap