Kuduz hastalığıyla mücadele: Binlerce hektar alana aşılı yem bırakılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, kuduz hastalığıyla mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaklaşık 132 bin kilometrekare ormanlık ve kırsal alanda oral aşı atım çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Kuduz hastalığıyla mücadele: Binlerce hektar alana aşılı yem bırakılıyor
Kuduz hastalığıyla mücadele: Binlerce hektar alana aşılı yem bırakılıyor
GİRİŞ 14.05.2024 21:45 GÜNCELLEME 14.05.2024 21:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yaşayan bir kişi, TBMM Dilekçe Komisyonuna, Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği'nin uygulanmadığı şikayetinde bulunarak, sahipsiz köpeklerin toplanmasını talep etti.

BAKANLIKTAN KOMİSYONA YANIT

Vatandaşların Meclis'e ilettiği dilek ve şikayetleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, taleple ilgili Tarım ve Orman Bakanlığından bilgi istedi.

Bakanlık, komisyona gönderdiği yanıtta, kuduz hastalığı ile mücadelenin, "Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği" çerçevesinde yürütüldüğüne işaret etti.

'AŞILAMALAR, HER YIL MART VE NİSAN AYLARINDA KAMPANYA ŞEKLİNDE YAPILMAKTA'

Bakanlıkça, kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla, her yıl yeniden hazırlanan Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı çerçevesinde kedi ve köpekler için ülkesel aşılama programının yürütüldüğüne dikkat çekilen yanıtta, "Aşılamalar, her yıl mart ve nisan aylarında kampanya şeklinde yapılmakta, sahipli kedi ve köpekler il-ilçe müdürlüklerimizce aşılanmakta ve aynı zamanda yıl boyu il-ilçe müdürlüklerine başvurulması halinde de aşılama yapılabilmektedir. Ayrıca sahipsiz kedi ve köpeklerin aşılanması için yerel yönetimlere de aşı desteği sağlanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

'TOPLAMDA 4,5 MİLYON ADET AŞILI YEM ATILDI'

Bakanlığın, kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla Avrupa Birliği destekli "Türkiye'de Kuduz Hastalığına Karşı Oral Aşı Temini" projesini 2019 yılı sonbaharında başlattığına işaret edilen yanıtta, şu bilgiler paylaşıldı:

"Avrupa Birliği Projesi kapsamında yaban hayatında kuduz hastalığının kontrol edilebilmesi amacıyla tilkilere yönelik, 3 yıl süreyle, yılda iki kez olmak üzere toplam 6 uygulama yapılarak her bir uygulama döneminde 4,5 milyon adet aşılı yem atılmış olup, söz konusu çalışma 225 bin kilometrekare ormanlık ve kırsal alanda gerçekleştirilmiştir. Yine 2023 sonbaharında başlamış olan çalışma ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaklaşık 132 bin kilometrekare ormanlık ve kırsal alanda oral aşı atım çalışmaları devam edecek."

Tarım ve Orman Bakanlığının yazısında, "Diğer paydaşların da eşit şekilde destek vermesi ile birlikte, ancak arzu edilen hedefe ulaşılabilmesi mümkün olacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    acilen toplatilsin,sonra uyutulsun,işini yapmayan belediyeye ceza yazılsın
    Cevapla
  • Ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Abi rakamlara bak korkunç rakamlar. Bunların parası kimden çıkıyor. Bu kadar başıboş itin ülkeye ne faydası var. Avrupa boşuna itlaf etmiyor. Önce insan diyor. Biz mama lobilerini zengin etmeye devam edelim
    Cevapla
  • ADANALI 3 ay önce Şikayet Et
    Îslâm Dininde hayvanlar Daniel hiç bir canlıya zulümm ce kötü davranış yoktur. Tüm canlıları en büyük Merhamet sahibi olan Yüce ALLAH yaratmıştır. Hiç bir kimsenin canli varlıklara zulmetme yetkisi yoktur.Öldürerek,imha ederek çözüm aramak çok çirkin ve yanlış bir şeydir.Asıl sorumlular hayvanlarla ilgilenmeyen, onlara barınak yapmayan ve eğitmeyen belediye yetkilileri sorumludurlar.
    Cevapla
  • Aydemir. 3 ay önce Şikayet Et
    Hayvan sever insanlarimizin ayibi.
    Cevapla
  • konyalı 3 ay önce Şikayet Et
    Acilen toplamaya başlayın ve uyutun. Bu iş kontrolden çıktı.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Kuduzun baş müsebbibi mama lobileridir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!