Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e ‘patrik’ jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ziyareti için verdiği akşam yemeğine sürpriz olarak Fener Patriği Bartholomeos da katıldı. ‘Patrik jesti’ Atina’da takdirle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e ‘patrik’ jesti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e ‘patrik’ jesti
GİRİŞ 15.05.2024 00:02 GÜNCELLEME 15.05.2024 01:14
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, dün Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmesinden ve basına açıklamalardan sonra liderler ve iki ülke heyetlerinin katılması beklenen iş yemeğine Fener Patriği Bartholomeos’u da çağırdı.

MİSAFİRPERVERLİK VURGUSU

Bartholemeos’un davet edilmesi, Atina’da takdirle karşılandı. Yunan televizyonlarında “Erdoğan, Patriği davet etmekle ortamı daha da yumuşattı”, “Erdoğan’dan son dakika sürprizi” ve “Erdoğan’dan olumlu adım” yorumları yapıldı. Erdoğan, pazar günü Kathimerini gazetesinde yayınlanan demecinde “Atina’da bizleri memnun eden bir misafirperverlik ortaya koydular. Tabii ki Sayın Miçotakis’i Ankara’da ağırladığımızda, Türk misafirperverliğinin en nadide örneklerinden birini daha sergileyeceğiz” demişti.

İSTİHBARAT BAŞKANI DA GELDİ

Atina’da, Bartholomeos’a davetin yanı sıra bir başka “sürpriz” daha konuşuldu. Miçotakis’e refakat eden Yunan heyetine, daha önce Ankara’ya gideceği söylenmeyen bir isim daha dahil edildi. Mevkidaşı MİT Başkanı İbrahim Kalın ile görüşmek üzere Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Themistoklis Demiris de Ankara’ya geldi.

MÖNÜDE DÖNER VAR MI

Yunan medyası, dün yemek davetindeki mönüye de ilgi gösterdi. Türkiye’nin ‘geleneksel ürün’ olarak tescil edilmesi için Avrupa Birliği’ne başvuruda bulunması üzerine Atina’da tepkilere yol açan dönerin mönüde yer alıp almadığı merak konusu oldu. Mönüde ise zeytinyağlı enginar, kuzu pirzola, fıstıklı kebap ve baklava ile helvanın bulunduğu öğrenildi.

 

KAYNAK: HÜRRİYET
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Cepni 3 ay önce Şikayet Et
    Bu mico hep ayni konusurken he tamam oldu memlekete donunce kin soylemis kim duymus tasma sahipleri ipini cekicek döndugunde geri vites yapacak mico
    Cevapla
  • Recep5428 3 ay önce Şikayet Et
    Yakışır.
    Cevapla
  • Gurbet 3 ay önce Şikayet Et
    Özgürlükler ülkesi Türkiye. Artık bu sevdadan vazgeçin kime çok iyilik yaparsanız ondan çok kötülük görürsünüz 52 yıldır yurt dışında yaşıyorum gördüğümüz zulüm yaşadığımız durum belli Zalimlere müsamaha göstermeyin Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşımızın yazarını kitaplarını iyi okuyun anlayın
    Cevapla
  • Yasin Ensar . 3 ay önce Şikayet Et
    Reis bosuna jest yapmiyor..yunanla ugrasma zamani degil...
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Allahtan chp değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?