AKINCI TİHA, gökyüzüne Türk Bayrağı çizdi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopterin konumunu bulan AKINCI İHA, Van Gölü üzerinde Ayyıldız çizdi

GİRİŞ 20.05.2024 08:58 GÜNCELLEME 20.05.2024 09:09
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Dün öğle saatlerinde Reisi'nin helikopterinin yoğun sis nedeniyle sert iniş yaptığı ve ekiplerin helikoptere ulaşmaya çalıştığı duyurulmuştu.

İran'lı yetkililerin talebi üzerinde Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği AKINCI TİHA, Reisi'nin helikopterini bulmak için devreye girdi.


Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı ve helikopterin enkazına ulaşıldı.

Bu sabah 07.00'de İranlı yetkililer tarafından yapılan resmi açıklamaya göre İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopterin enkaz bölgesinin tespit çalışmasını başarıyla tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 76
  • Kul 1 ay önce Şikayet Et
    Tihalarımızın gökyüzüne ayyıldızlı bayrağımızı çizmesinden her zamanki gibi gurur duydum.Fakat zamanlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.Mesela bu görüntüyü 19 Mayıs günü Samsun semalarında görmek daha anlamlı olurdu...Karabağ zaferinden sonra Azerbaycan semalarında görmek daha manidar olurdu.Hakurk,k.Irak,suriye semalarında görmek daha güzel olurdu...
    Cevapla
  • Yozgat 1 ay önce Şikayet Et
    misafir e cevap sen hasta falan misin neden bir egemen devlet başka bir egemen devletin içinde kendi bayrağını cizsin İran'la savaş durumunda değiliz aklını basina al
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    zoruna mu gitti misafir
    Cevapla
  • vatan evladı 1 ay önce Şikayet Et
    Misafir, imzanızı atmışız radar uçak takip sisteminde biz bulduk diye.. Sen neyin kafasındasın yok esaretin varsa İran da gazzede falan çiz diyorsun.. Sen daha konuyu anlamamışsın.. Haa birde bu konularla ilgin varsa koş İrana saldır kudusu kurtar gazzeyi kurtar, klavyede erkeklikle olmuyor bu işler
    Cevapla
  • Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Merak etme yakında ayyıldızlı al bayrağımızı her tarafa yazacağız, Allah, in izniyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
EURO 2024'te çeyrek final eşleşmeleri belli oldu!