Türkiye teyakkuzda: PKK'nın sinsi 'devlet' planı deşifre oldu...

Terör örgütü PKK, Suriye'nin kuzeyinde yine sinsi bir oyun içerisinde... Örgüt meşru olmayan seçim hazırlığı ile önce özerk bir statü elde etmeyi sonrasında bağımsız bir devlet kurma planını devreye sokmak için harekete geçti.

GİRİŞ 25.05.2024 12:16 GÜNCELLEME 25.05.2024 12:25
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Eli kanlı terör örgütü PKK, uzantıları aracılığıyla "Suriye’de öncelikle özerk bir statü" oluşturmayı, sonrasında ise "bağımsız bir devlet kurma" planını devreye sokmayı hedefliyor.

Suriye'nin toprak bütünlüğüne aykırı olan bu sözde seçim girişim ile PKK'nın Suriye kolu PYD-YPG'nin Fırat'ın doğusunda meşru hale getirilmesi amaçlanıyor. Seçimin Cezire, Deyr Ez Zor, Rabka, Tabka, Münbiç, Fırat ve Afrin'in Şehba bölgelerinde planlanıyor.

TÜRKİYE YAKINDAN İZLİYOR

Suriye Kürt Ulusalı Konseyi, söz konusu seçimi boykot edecek. Türkiye ise gelişmeleri her yönüyle yakından adım adım izliyor. 11 Haziran'a ertelenen seçimlerin yeniden ertelenme olasılığı söyleniyor.

AB: TAKİP EDİYORUZ

Suriye'nin kuzeyindeki seçim faaliyetleri Avrupa Birliği (AB) tarafından da yakında izleniyor. AB'den bir yetkili, ''Gelişmeleri takip ediyoruz. Seçim kararı ülke içerisinde tüm taraflar tarafından da desteklenmiyor henüz.'' değerlendirmesinde bulundu.

BARZANİ'YE SALDIRDILAR

Terör örgütünün Suriye uzantısı YPG, Barzani'ye yakınlığıyla tanınan Suriye Kürt Ulusalı Konseyi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi'nin Haseke-Kamışlı'daki ofisine saldırdı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • DARK 1 ay önce Şikayet Et
    Tarih nankör milletlerin kan ve gözyaşı ile perişan olduğu örneklerle dolu. Bir gün ABD ve İsrail KOCALARI gelir hepsini elinden alır. Sonra, Türkiye sınırına koşarak BİZİ KURTARIN diye yalvaracaklar. İşte o gün MERHAMET TATİLE ÇIKMALI.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Et
    devlet bu maymunları bir gece neden vurmuyor tümünü birden binlercesi ortadan kalksın korkudan çin e kadar kaçsınlar
    Cevapla
  • De Haydê 1 ay önce Şikayet Et
    Misak-ı Milli sınırları dahilinde kurulması planlanan her türlü oluşum, bu memleketin topraklarına göz dikmektir.. Türk yurduna göz dikenin akibeti, zillettir.. Türkiye, zillete düşenlerin gözlerini oyacak güçtedir.. Ama ER, ama GEÇ..
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 ay önce Şikayet Et
    Dem ortağı CHP ve seçmeni görsün ve duysun bizlerin duruşu ve safı belli
    Cevapla
  • Vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    Neyi seyrediyorsunuz ne pahasina olursa olsun girin artik
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bence düşünce olarak bile yok edilmeli böyle bir devletin varlığı söz konusu bile olamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Geleceğin petrolü için işbirliği sinyali: Türkiye önemli bir ortak
4 dünya devinde Türkiye şaşkınlığı! Hepsi birden geri çekti