Özgür Özel'den 'başıboş köpek sorunu' çıkışı

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel konuşmasında sokak köpeği soruna ilişkin yaptığı açıklamada; "Bir sorun vardır. Elbette çözülmelidir ancak canları katletmek, uyutmak diyerek masumlaştırmayın." dedi.

Özgür Özel'den 'başıboş köpek sorunu' çıkışı
Özgür Özel'den 'başıboş köpek sorunu' çıkışı
GİRİŞ 28.05.2024 17:21 GÜNCELLEME 28.05.2024 17:21
Bu Habere 189 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel konuşmasında başıboş köpek soruna ilişkin çözüm önerilerine ilişkin CHP'nin tavrının net olduğunu söyleyerek; şu ifadeleri kullandı;

'SORUN VARDIR' DEDİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE KARŞI ÇIKTI

"Sokak köpeklerinin yaşamlarını tehdit eden bir kanun çalışmasıyla ilgili endişeler tartışmalar var. CHP olarak bu konuda tutumumuz nettir. Türkiye'de başıboş köpek sorunu vardır. Bu sorun özellikle sabahleyin erken saatlerde okula yaya gitmek zorunda olan gençlerin, servise gitmek isteyen emekçilerin, sabah erken saatlerde camiye giden yaşlıların sorunudur.

Bu sorun elbette ki çözülmelidir ancak bu sorunu çözmek için canları katletmek olmaz maliyeti bahane edip masumlaştırmayın. Katletmek, öldürmek niyetinde olanlara sesleniyoruz. 2020 yılında da bu sorun vardı. 2020 yılında tüm partiler oturduk çalıştık. Hayvan haklarının korunması ve kötü muamelenin önlenmesi için komisyon çalışması yapıldı. Popülasyonun düşürülmesi için ne itlaf var ne de öldürme, uyutma.

Bunun altında AK Parti'nin de imzası  MHP'nin de var. 2020'den bu güne ülkeyi yönetenler şimdi tasarruf genelgesi var diye belediyeler para harcamasın diye toplayalım öldürelim diye yaklaşıyor.

"BURADA VİCDANSIZLIK VAR"

Bu yaklaşımın sonuç vermesi de imkansız. Bir eczacı olarak ötenazi ilacının maliyetini de biliyorum. İnanılmaz yüksek. Bunu yapmanın maliyeti kısırlaştırmaktan pahalı. Kimse kimseyi kandırmasın.

Burada inanılmaz vicdansızlık var. Feda edilecek bir tek canımız yoktur ancak mutlaka barınak sorunlarını artırmak zorundayız. Bu sorun sınıfsaldır. Elimi taşın altında koymaya hazırım." 

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 189
  • Sinan Tekin 1 ay önce Şikayet Et
    Filistinde İnsanlar, Çocuklar, Bebekler ölürken sesi çıkmayanlar, Köpekler için ahkam kesiyor Oy hesabı çıkar hesabı güdüyor,
    Cevapla
  • Dr.özcan 1 ay önce Şikayet Et
    MİLYONlarca it hangi barınakta ne kadar,kim bakar,akılsız,akılsız konuşmayın,derhal sokaklarda bir tane it kalmamalı hergün insan kaybediyoruz,sokakta insandan fazla it mi olur
    Cevapla
  • Ahmet şahan 1 ay önce Şikayet Et
    Harika bir yorum dr bey
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 ay önce Şikayet Et
    Şu uyutmak kelimesini harbiden kullanmayın. Öldürmek diyelim açık açık. Öldürelim de yeter da. Boş boş konuşuyor herkes. Öldürün köpekleri
    Cevapla
  • Vayandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Chp li belediyelerin tek yapacağı ve yaptığı iş köpekleri toplayıp rakip belediyelerin oralara salmak önceden direk sorgusuz öldürüyorlardı internet falan çıkınca kestiler o işleri bence chp hiç konuşmasın bu konuda onların sabıkası kabarık.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Popülüst siyaset yapıyor acıdığından değil oradan da oy devşiririm derdinde ama net olsun bu ülkenin %90 ı karşı değil teklife yiyorsa tam taraf olsun boş yapmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan'dan, Gazze için askeri adım! BM'ye ilettiler: Destekliyoruz!
'Ayaklanma çıkarmaya başlayacağız' paylaşımını yapan kişinin 14 yaşında olduğu belirlendi