Hamleler peş peşe gelecek! Sadece kişiler değil...

Seçimlerin ardından AK Parti'de hareketlilik devam ediyor. Reform süreci sadece kişiler bazında kalmayacak politikalar konusunda da kritik adımlar atılacak. AK Parti kaynakları kısa süre içerisinde önemli hamlelerin olacağını vurguladı.

GİRİŞ 29.05.2024 15:27 GÜNCELLEME 29.05.2024 15:51
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim sonuçlarından sonra işaret ettiği değişim süreci için çalışmalara hız verdi.

NTV'nin AK Parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre, 4 yıllık seçimsiz zaman diliminde hem partiye hem de Türkiye'ye dönük ciddi reformlar hayata geçirilecek. Masada ise Ankara kriterleri var.

ANKARA KRİTERLERİ YENİDEN MASADA

AK Parti, yerel seçimde alınan sonuçlardan sonra kapsamlı bir öz eleştiri sürecine başladı. Bu süreçte pek çok il ve ilçe başkanının yanı sıra, olağan kongre sonrası parti yönetiminde de değişime gidilmesi planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, değişim sadece kişi bazlı olmayacak.

AK Parti kaynaklarına göre hükümet, Ankara kriterlerine odaklanacak. Yani, istikrarlı ve kurumsallaşmış bir demokrasi, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve azınlıkların korunması başlıkları yeniden ele alınacak.

YENİ ANAYASA

Ekonomideki belirsizliğin ortadan kaldırılmasının bir diğer önemli hedef olduğuna dikkat çeken parti kaynakları, 4 yıllık süreci reform çağı olarak niteleyip piyasada öngörülebilirliği arttırmak için kısa sürede yeni adımların atılacağını vurguladı.

Ekonomiye dair reformların güven arttırıcı olacağını dile getiren kurmaylar, dış finansman için adalette ciddi reformların getirileceğini, yabancı sermayenin Türkiye'yi yeniden güvenli liman olarak görmesi sağlanacağını dile getirdi.

Tüm bu reformların kaynağı olaraksa adres yeni anayasa gösteriliyor.

İMAR KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK

Yeni dönemde, gündelik hayattaki sorunlara dair reformlar için de çalışmalar yapılacak.

İmar Kanunu'nda değişime gidilecek. Vergi sisteminde adaletin sağlanmasına ihtiyaç olduğu görüşü dile getiriliyor.

Şirketler hukuku, tarımsal kalkınma, gıda güvenliği gibi başlıklar için yeni düzenlemeler hayata geçirilecek.

SOKAK KÖPEKLERİ TARTIŞMASI

Sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin tartışmalar devam ederken AK Parti kaynakları, konuyu tehlike haline gelecek düzeyde olarak nitelendirip "Sokakta başıboş köpek olmayacak." ifadelerini kullandı.

Yeni yasadaki ilk önemli adımsa başıboş köpeklerin sokaktan hızlı bir şekilde toplanması olacak.

KAYNAK: NTV
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Bir insan 1 ay önce Şikayet Et
    Toplum bozuluyor. Derhal önlem alınmalı. Özel dini vakıf ve dernekler desteklenmeli. Mahallelerde sosyal ahlak adap ve terbiye işlenmeli. Ahlaksızlıkların alenîleşmesine izin verilmemeli. Muzır dernekler her ne ad altında açılmışsa belirlenip kapatılmalı. Cesurca hareket edin. Sosyal medyayı yıkıcı faaliyetlere alet edenlere fırsat vermeyin. Medyanın geleneksel küstahlıklarından korkmay
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    birde AB üyelik sürecini biz askıya alıyoruz dense yada referandum yapılarak halka sorulsa,..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    sigara içki kumar gibi alışkanlıkları olanlar öğretmen olmamalı. okullara öğrenciler telefon getirmemeli. zorunlu eğitimden vazgeçilmeli. sapıklıkların işlendiği romanlar yasaklanmalı ve öğrencilerden uzak tutulmalı. i.netin zararlarından toplum korunmalı. devlet memurlarına kıyafet kuralları gelmeli. sokakta gezen bîedeplere ahlak polisi müdahale etmeli. islam ahlakı hayata hakim olmalı
    Cevapla
  • Maydanoz 1 ay önce Şikayet Et
    köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor. çözüm bulunmalı. eğitim sistemine de çözüm bulunmalı. anasına bakmayan alçak kendine sokaktan bir köpek bulabiliyor.
    Cevapla
  • Sokak Kopekleri 1 ay önce Şikayet Et
    Hayvan hakları derneklerini İnsana acimayanlar kuruyor, mesela o derneklerin Suriye ve Filistin'e söylenecek sözü yoktur.Dunyada Ruslar kadar kopek sever millet yoktur,Oyleki sokak köpeğini insandan daha çok koruyup kollaroar,Moskova sokakları ,Tüm köpek dolu, ,Çok iyi de besleniyorlar,ama Rusya'da Köpekler itlaf edilerek Denge sağlanıyor, Ki doğru olan da bu, ihtiyaç fazlası zarardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Oraya  milyarder yağıyor! İşte Dünyanın en zengin şehri...
Fırsatçılar yine işbaşında: İkinci eli sıfırının fiyatını aştı!