Sorunun çözümünde son viraj: Yenişehirlioğlu kimlerle görüştü?

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, başıboş köpek sorunu ile ilgili düzenlenen kanun teklifi için çok sayıda isim ile görüşmeler gerçekleştirdi. Yenişehirlioğlu, "Hiçbir kıstas yapmaksızın herkesle görüşüyoruz." dedi.

Sorunun çözümünde son viraj: Yenişehirlioğlu kimlerle görüştü?
Sorunun çözümünde son viraj: Yenişehirlioğlu kimlerle görüştü?
GİRİŞ 29.05.2024 22:06 GÜNCELLEME 29.05.2024 22:13
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, başıboş köpek sorunuyla ilgili kanun teklifi hakkında konuştu.

Başıboş köpek sorununun TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşüleceğini belirten Yenişehirlioğlu, "Ben çalışmalarımı derleyip toparlıyorum, onların tamamını grup başkanımıza ibraz edeceğim." dedi.

Yenişehirlioğlu, sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenlemeyle ilgili yöneltilen soruyu, "Grup başkanımız, grup başkanvekilleriyle görüşecek, muhalefet içerisinde bu konuda görüşülebilecek milletvekilleri tespit edilecek. O milletvekillerinin isimleri bana gelecek, onlarla bundan sonra görüşeceğiz." cevabını verdi.

Bu konuda 10 gün daha çalışacağını, toplumun bütün kesimlerini dinlediğini ifade eden Yenişehirlioğlu, "Gazeteciler, sanatçılar, yurt içinde ve yurt dışında vazife yapan akademisyenler, uzmanlar, toplum önderleri, mağdur aileleri, dernekler, vakıflar, aklınıza gelebilecek pek çok insan... Hiçbir kıstas ve filtreleme yapmaksızın herkesle görüşüyoruz." diye konuştu.

PEKİ KİMLERLE GÖRÜŞÜLDÜ?

Bahadır Yenişehirlioğlu, açıklamasında olduğu gibi ideoloji fark etmeksizin birçok kişi ve kurumla iletişime geçti. Yenişehirlioğlu, mağdurlar da dahil kanun teklifinden önce onlarca kişiyle temas kurarak görüşlerini dinledi.

Yenişehirlioğlu'nun dinlediği isimler ve STK temsilcilerinden bazıları şöyle:

  • Murat Pınar - Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı / Mahra Melin Pınar'ın babası

  • Başıboş köpek saldırısına uğrayan mağdurlar

  • Mehmet Ali Önel - Gazeteci / Sunucu

  • Prof.Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu - Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi

  • Şahin Aybek - Eğitimci Yazar / Cumhuriyet eski yazarı

  • Özlem Doğan - Gazeteci Yazar / Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi

  • Fevzi Çakır - Gazeteci / Habertürk TV Ankara Temsilcisi

  • Prof. Dr. Mustafa Tayar - Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi

  • Prof. Dr. Şağdan Başkaya - Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi
     
  • Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu - Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı
  • Haluk Levent - Ahbap Derneği Genel Başkanı / Sanatçı

  • Fulya Öztürk - Gazeteci / CNN Türk Özel Haberler Şefi

  • Murat Arslan - Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı
KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 73
  • karakaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu köpekler sokaklarda başı boş dolaştırılamaz.Bizler köpeklerle mücadale ederek fırına gidiyoruz.Elimizde sopa ile.Bu dünya nasıl çözdü ise türkiyede dünyanın bir parçasıdır.Aynı yolu takip ederek çözmelidir.Konuşmayınız çözünüz.Hal yasası gibi sallamada bırakılamaz.
    Cevapla
  • hhüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Dün sosyal medyada gördüm. Adam diyor ki; 38 yıldır Almanya'da yaşıyorum. Bir tane başıboş sokak köpeği görmedim daha. Çok geç kalınmış bir sorun. Sn Yenişehirlioğlu Size Allah kolaylık versin. Takoz ve engellemelere takılmadan kararlılıkla çözmemiz gereken bir durum var ortada. Yoksa sokaklarımız çok daha kötü olacak
    Cevapla
  • memo 1 ay önce Şikayet Et
    saldırgan olanlar uyutulsun diğerleri barınaklarda ksırlaştırılsın dışarı salınmasın hepsinin uyutulması etik ve doğru değil
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Önce toplum bilinçlenmeli hala sokakta ağızlıksız dolaştırılan yasaklı ırk (pitbul) köpek besleyenler var, bütün köpekleri toplayıp köpek çiftliklerinde kısırlaştırılıp, hem onları hemde insanları bu sıkıntıdan kurtarın.
    Cevapla
  • German 50 1 ay önce Şikayet Et
    Bazi konuda Alman Lara özeniyorum,Devlet halkina karṣi olan Tehlike karsisinda neden bu kadar zorlaniyor,sıkıntı yok her Hayvan seven 5 Tane köpek sahiplensin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nükleer silahlanma ne zaman başladı? İşte en fazla yatırım yapan ülkeler...
Fırsatçılar yine işbaşında: İkinci eli sıfırının fiyatını aştı!