İsrail'in bebek katliamlarına kılıf uyduran Azra Kohen'in kitapları satıştan çıkarıldı

Refah'ta katledilen Filistinli bebeklerle ilgili yaptığı insanlık dışı yorumlar infiale yol açan psikolog yazar Azra Kohen'in kitapları Kitapyurdu sitesinden kaldırıldı.

İsrail'in bebek katliamlarına kılıf uyduran Azra Kohen'in kitapları satıştan çıkarıldı
İsrail'in bebek katliamlarına kılıf uyduran Azra Kohen'in kitapları satıştan çıkarıldı
GİRİŞ 30.05.2024 16:46 GÜNCELLEME 30.05.2024 16:46
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde İsrail’in çadırları bombalaması üzerine cayır cayır yanarak şehit olan, kimisinin başı gövdesinden ayrılan onlarca çocukla ilgili acımasızca yorum yapan yazar Azra Kohen, tepkilerin odağında.

Filistinlilerin çocuklarını, “3 saat önceden uyarılar yapılmasına rağmen bombaların atılacağı yerlere bilerek götürdüğünü” iddia eden, “Yavrusunu korumayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor.” diyen Azra Kohen, onların yok edilmesini “kendi çıplak elleriyle yardım edecek kadar” istediğini söyleyerek acımasız ifadeler kullanmıştı.

Azra Kohen'den infiale neden olan Filistin sözleri! Soykırıma bakın nasıl kılıf uydurdu

Fİ-Çİ-Pİ” isimli üçleme kitabıyla bilinen Azra Kohen, Aeden ve Gör Beni isimli kitaplarıyla biliniyor. Kohen’in kitaplarını yayınlayan Everest Yayınevi tepkiler sonrası Instagram paylaşımlarını yoruma kapattı.

Tepkilerin dinmediği Azra Kohen’le ilgili bir adım da Kitapyurdu sitesinden geldi.

Online kitap alışveriş platformu Kitapyurdu, Azra Kohen’i ait kitapları satıştan kaldırdı. Kohen’in hiçbir kitabı Kitapyurdu sitesinde satılmıyor.

Kitapyurdu’nda Azra Kohen kitabını aratan kullanıcılar, “Üzgünüz, aramanıza uygun bir sonuç bulamadık.” uyarısıyla karşılaşıyor.

Gerçek adı Özge Azra Sarızeybek olan Azra Kohen, Yahudi asıllı Sadok Kohen ile evlenerek eşinin soyismini aldı. Azra Kohen, “Israel” kitabının yazarı emekli Albay Erdal Sarızeybek’in yeğeni.

 

Azra Kohen'in tepkilere sebep olan Instagram'daki yorumları şöyle:

Azra Kohen'den infiale neden olan Filistin sözleri! Soykırıma bakın nasıl kılıf uydurdu

Azra Kohen'den infiale neden olan Filistin sözleri! Soykırıma bakın nasıl kılıf uydurdu

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 87
  • Bitlisli huseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Azrasin ne zıkımsın Allah seni kahhar ismi serifiyle kahru perişan etsin. Siyonist tohumu sana karışmış bellidir. Allah sanada evlat acısı yaşatsın ki sen bir daha böyle konuşmaya cesaretin kalmasın Ahirette yerin yurdun yahudilerin gidecegi yer olan esfelesafilin olsun ey alçak Azra
    Cevapla
  • Şamil 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'tan kork kim çocuğunun bombaların altında parçalanmasını ister
    Cevapla
  • Ibrahim ethem 1 ay önce Şikayet Et
    Insallah Kohen' in de basina gelir.
    Cevapla
  • Eski fbli 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler erkekler yahudi kadınlar ile evlenirler ,bu kadın yahudi ile evli ise sabataist yani yahudidir ,bu durumda biricik yalandan milliyetçi dayısıda aynıdır,,bu memlekettin işi zor
    Cevapla
  • Yazıklar olsun 1 ay önce Şikayet Et
    Bu insanlar kitap yazıyor ve okunuyor mu ? Filistin'le ilgili söylediklerine eminim çok cevap veren olur . Ben Türkçesine ve Lawrance için Arap demesine iki cümle söylüyorum; Sen nerede yaşıyorsun ne içiyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'nin yeni başbakanı İsrail destekçisi
Çinli devden Türkiye'ye dev yatırım! Gündeme bomba gibi düştü: Dikkat çeken TOGG detayı