'Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor' iddiasına açıklama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) "Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor" iddiasının "kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyon" olduğunu bildirdi.

'Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor' iddiasına açıklama!
'Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor' iddiasına açıklama!
GİRİŞ 31.05.2024 15:31 GÜNCELLEME 31.05.2024 15:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor" iddiasının "kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyon" olduğunu bildirdi.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 29 Mayıs 2024 tarihli ve 32560 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar"ın iddialarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Kararın yeni bir anlaşma yapıldığı için değil, 24 Haziran 2019'da yapılan ve süresi otomatik olarak yenilenen bir anlaşmaya binaen yayımlandığı kaydedilen açıklamada, anılan tarihte Ruanda Cumhuriyeti ile mevcut dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla turizm alanında işbirliği anlaşması imzalandığı anımsatıldı.

Anlaşmanın 11'inci maddesinde, taraflardan birinin anlaşmayı feshetme niyetini karşı tarafa bildirmemesi durumunda 5'er yıllık sürelerle otomatik olarak yenileneceğinin belirtildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, 'Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor' iddiası kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşmasının yürürlüğe girmesi ile turizm alanındaki işbirliğinin arttırılması, turizm sektöründe yatırım ve girişimlerin teşvik edilmesi, sektördeki paydaşların eğitime tabi tutulması gibi konularda ülkeler arası hukuki zemin oluşturulmuştur. Turizm alanında ülkelerle yapılan işbirliği anlaşmaları, Türkiye'nin küresel anlamda ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamakta ve orta/uzun vadede etkinliğinin artmasına zemin oluşturmaktadır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Maraşlı 3 ay önce Şikayet Et
    Ruanda'ya İngiltere'den kaçaklar geldikten sonra alelacele bu Turizm anlaşması yapılması size de garip gelmiyor mu? Hala bunun neyini savunuyorsunuz? Ülke elden gidiyor uyanın artık benim oturduğum apartmanda 3-4 aile Türk kaldık.. Yanlis anlasilmasin içlerinde suriye'li bile yok. Bu adamlar nasıl kolay bu ülkeye yerleşiyor??
    Cevapla
  • duygu 3 ay önce Şikayet Et
    Avrupa dan turist gelince kimse birşey demiyor, afrikalının ne farkı var
    Cevapla
  • Serdar 3 ay önce Şikayet Et
    Farki anlayamiyor musun? Yazık sana.
    Cevapla
  • harun 3 ay önce Şikayet Et
    Afrika Türkiye nin etkin olmasından rahatsız olanlar var, turistlerden zarar gelmez
    Cevapla
  • fevzi 3 ay önce Şikayet Et
    manipüle edenleri vatandaşlıktan çıkartın çünkü hainler sonra Ruanda ya gönderin hayatlarını orada sürdürsünler
    Cevapla
  • Abdullah Açıkgöz 3 ay önce Şikayet Et
    Benim ülkeme yani Türkiyeye kim ihanet ediyorsa Allah belasını versin işte Türkiyeye ihanet edenleri ruandaya gönderelim
    Cevapla
  • yaman 3 ay önce Şikayet Et
    Ruanda lıları ülkemizde turist olarak görmek isteriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması
Altın için iki farklı senaryo! Uzman isimden yeni rekor tahmin...