Küçükçekmece'de bina çöktü: Çok sayıda ekip bölgede!

Son dakika haberi: Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Yaşanan olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı.

GİRİŞ 02.06.2024 11:25 GÜNCELLEME 02.06.2024 17:04
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ:  İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina çöktü.

Belediye Caddesi üzerinde bulunan bir bina 08.45 sıralarında bilinmeyen bir sebeple çöktü. İhbarın üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler, enkaz altında kalanlar olduğunun belirtilmesi üzerine arama kurtarma çalışması başlattı.

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN AÇIKLAMA: 7 KİŞİ KURTARILDI

İstanbul Valisi Davut Gül, çökmenin meydana geldiği bölgeye gelerek açıklama yaptı.

Gül'ün açıklaması şu şekilde;

"Küçükçekmece'de 8:40 sularında zemin artı 3 katlı binada zeminde iş yeri var bir üst katta da büro var. Aileler yaşıyor. İlk etapta AFAD'ın koordinesinde ekipler bölgeye geldi. 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. İlk bilgileri göre 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor.

"Çöken bina 1988 yapımı"

Bize ulaşan şuan itibariyle ölü ihbarı yok. 7 kişinin 2'si biraz daha ağır. 5 kişi normal. Binada toplam 9 kişi vardı. 1988 yapımı bir bina. Çökmeyle ilgili herhangi bir tespit yok.

İlerleyen saatlerde bilgilendirme olacak. Adli ve idari süreç devam edecek. Patlama tespiti olmamıştır."

1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ÇIKARTILDI

İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak enkaz altındaki bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. 

İstanbul Valiliği de konuya ilişkin açıklama yaparak; enkaz altında kalan 2 kişiden 1'inin hayatını kaybettiğini doğruladı. 2'si ağır 7 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

ENKAZ KALDIRILIYOR

Yapılan son açıklamaya göre; Küçükçekmece’de çöken binanın enkazında kalan son kişi de yaralı olarak kurtarıldı. 

Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmamakta olup, arama kurtarma ekiplerinin de enkazda dinleme çalışmaları tamamlandı. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.

Çöken bina enkazında iş makineleri ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN İLK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Küçükçekmece'deki binanın çökmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Koca, "Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Binanın çökmeden önceki hali

BAKAN ÖZHASEKİ ÇARPICI GERÇEĞİ AÇIKLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çöken binayla ilgili yaptığı açıklamada binanın 1 buçuk katının kaçak inşa edildiğini belirtti.

İstanbul'da çöken binayla ilgili şok gerçek!İstanbul'da çöken binayla ilgili şok gerçek!

Özhaseki'nin açıklaması şu şekilde;

"İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir. Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ!

İstanbul Valiliği, olaya ilişkin yaptığı açıklamada AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklama şu şekilde;

"02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür.

Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı çöken bina ile ilgili 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "02.06.2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldığını, 1 başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini bildirdi.

Olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildiren Tunç, şunları kaydetti:

"1 başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti, incelemelerine başlamıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çöken binanın sahibinin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul'da çöken binanın sahibi gözaltına alındıİstanbul'da çöken binanın sahibi gözaltına alındı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "02 Haziran 2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Yine soruşturma kapsamında yıkılan binanın altındaki dönerci dükkanının sahibi olduğu belirlenen Ö.A.D. de polis ekiplerince gözaltına alındı.

BAKAN YERLİKAYA OLAY YERİNE GİTTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Küçükçekmece'de çöken binanın bulunduğu alana gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

Yerlikaya ardından kameraların karşısına geçerek; "9 insan kurtarıldı. Biri maalesef Türkmenistan uyruklu olan yabancı bir kardeşimiz maalesef vefat etti. Başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. İçeriden çıkarılan 7 yabancı uyruklu var. Bunlardan 1'i İran 7'si Türkmenistan uyruklu. Göç İdaresi Başkanlığımız bunların kimlikleri üzerinden araştırmasını yaptı. Tamamı yasal kalışı olan ikamet izni olan yabancılar. Bizim 2 vatandaşımız var. Biri hastanede tedavi bile olmadı. Diğer vatandaşımız tedavi sürecinde. Hastane yetkililerinden buraya gelmeden önce almış olduğum bilgiye göre, bizim vatandaşımızın durumu gayet iyi. Tedavi süreci devam eden 6 yabancı uyruklu misafirlerden anneyle 6 aylık bebeğin durumu diğerlerine nispeten daha kritik görünüyor. Duamız temennimiz odur ki, en kısa zamanda sağlık sıhhat ve afiyete kavuşurlar diyoruz. Birazdan da ziyaret etmeyi düşünüyoruz arkadaşlarla beraber" ifadelerini kullandı.

"MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRDİK"

Yerlikaya, olaya ilişkin 3 savcı ve İçişleri Bakanlığı olarak Mülkiye Müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı. Öte yandan Bakan Yerlikaya İstanbullulara da seslenerek, "4 Haziran'da göreve başladık. Kentsel dönüşüm diyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, destekleriyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın açıklamış olduğu Yarısı Bizden Kampanyası'nı duymayan İstanbullu kalmadı. Sadece İstanbulla da ilgili değil Marmara bölgesiyle de ilgili. Biz depremlere karşı dayanımı olmayan enkazda gördüğümüz gibi bir tablo görmek istemiyoruz. Tedbir almak istiyoruz birlikte yapmak istiyoruz bunu. Elbirliğiyle devlet millet elele yapmak istiyoruz. 6 Şubat'ta canımızın yandığı gibi bir daha canımızın yanmasını istemiyoruz." dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: KURUMLARIMIZ SEFERBER OLDU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küçükçekmece'de bina çökmesine ilişkin, "Kurumlarımız olayın yaşandığı ilk andan itibaren seferber olmuş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İstanbul Küçükçekmece'de bir binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kurumlarımız olayın yaşandığı ilk andan itibaren seferber olmuş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Geçmiş olsun İstanbul."

 

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 147
  • birisi 4 hafta önce Şikayet Et
    İhmali sadece belediyelere, bina sahibine veya mühendise vb. yıktığımız için sorun yaşanıyor ülkemizde. Bu işte çalışanların tamamı sertifikalı kalifiye olmalı ve herkes yaptığı işin sorumluluğunu almalıdır. Kumcu, Betoncu, Demirci, vb. herkes yaptığı işden sorumlu tutulursa kalite gelir, yoksa herkes sorumlu belediye veya mühendis diye düşündüğü için yarım yamalak yapıyor işleri ve son
    Cevapla
  • Ali 4 hafta önce Şikayet Et
    Reisin artik bu konulara düzenleme getirmesi lazim. Kendi çöken bina mi olur.
    Cevapla
  • Kırsehirli 4 hafta önce Şikayet Et
    Üç katlı kısa bir bina daha deprem bile olmadan çöküyor. Herkes artık aklını başına alsın, bu işin şakası yok
    Cevapla
  • Vatan 4 hafta önce Şikayet Et
    Kimin ihmali var belediyenin ozaman hesap sorulsun
    Cevapla
  • OFLU 4 hafta önce Şikayet Et
    İstanbul sürüneceksin eko reklam turlarına başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir metrosundaki yürüyen merdiven kazasının görüntüleri ortaya çıktı
Atamalar sonrası Kemal Memişoğlu ve Murat Kurum'dan ilk açıklamalar!