Hatay'da patlama! Valilikten son dakika açıklama geldi

Hatay'ın Payas ilçesinde patlama meydana gelen 2 katlı bina ve çevresinde hasar oluştu.

GİRİŞ 02.06.2024 21:27 GÜNCELLEME 02.06.2024 21:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi'ndeki binada henüz belirlenemeyen nedenle patlama yaşandı.

PATLAMA NEDENİYLE BİNA ÇEVRESİNDE HASAR OLUŞTU

Patlamada herhangi bir yaralanma olmazken, ilk belirlemelere göre karşı binadaki 6 ofis, çevredeki 6 iş yeri, 2 araç ve 2 ev zarar gördü. Patlamanın nedeninin belirlenebilmesi için itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürerken, oluşan yıkım patlamanın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Patlama anında binanın karşısında faaliyet gösteren tatlı dükkanındaki çalışanların yaşadığı panik ile güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde patlamanın ardından sesin şiddetiyle çalışanların kulaklarını kapattıkları ve iş yerinden dışarıya çıktıkları görüldü.

'DEPREM OLDU DÜŞÜNCESİ VARDI, BÖYLE BÜYÜK BİR PATLAMA OLUNCA PANİK OLDUK'

İşyeri sahibi Veysi Kiyek (50), “Deprem oldu düşüncesi vardı. Böyle bir büyük bir patlama olunca tabii ki panik olduk. Arkasından hemen dışarı çıkıp bakınca molozların düştüğünü gördük. Doğalgaz patlaması gibi bir şey olduğunu anladık” ifadelerini kullandı.

'ÇOK KÖTÜ, ÇOK ŞİDDETLİ BİR PATLAMAYDI'

Patlama sırasında iş yerinde bulunan Hayrettin Kavak (39), “Yani burada çalışıyorduk, tatlı yapıyorduk. En son bomba gibi bir patlama olunca biz de can havliyle dışarı kaçtık. Sonra karşıdaki binadan molozların aşağı doğru döküldüğünü gördük. Çok kötü, şiddetli bir patlamaydı. İlk etapta aklımıza gelen deprem artçısı mı diye düşündük ama sonra Allah'tan kimseye bir şey olmadı" dedi.

'OLAYLA İLGİLİ TAHKİKATA BAŞLANMIŞTIR'

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İkametin çatı katında kiler olarak kullanılan alanda patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde vefat eden ve yaralanan kişi bulunmazken park halindeki araçlar, iş yerleri ve ikametlerde hasar oluşmuştur. Olayın meydana geliş sebebiyle ilgili tahkikata başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bölgede önlem alan ekiplerin incelemesi sürüyor.

Öte yandan patlama anı caddedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • abdurrauf 3 ay önce Şikayet Et
    pkknın dolum /patlama hazırlama atölyesi çıkar mı bilinmez. devlet takipte olmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap