Naci Görür’den deprem molozları için kritik uyarı: Belediyeler şimdiden düşünmeli

Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem molozları ya geri kazanılmalı veyahut da uluslararası yöntemlerle bertaraf edilmeli. Havayla, suyla ilişkileri kesilmeli. Bunu belediyeler şimdiden düşünmeli, deprem olduğu zaman çok geç” dedi.

GİRİŞ 03.06.2024 21:59 GÜNCELLEME 03.06.2024 21:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunan Amasya’nın Merzifon ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldiği programda konuşan Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem molozlarının içerisinde asbest, demir, çimento, kağıt, kimyevi madde, parlayıcı madde, toksik maddelerin bulunduğuna işaret etti.

"KENDİNİZİ YOK EDERSİNİZ"

Prof. Dr. Görür, “Eğer herkesin yaptığı gibi, İstanbul’da onu yaptılar, arabalara doldurup götürüp denize, etrafa dökerseniz kendinizi yok edersiniz. Uzun dönemde depremin öldüremediği insanları da siz çevreyi kirleterek ölümüne neden olursunuz” diye konuştu.

“BUNU BELEDİYELER ŞİMDİDEN DÜŞÜNMELİ"

Belediyelerin sorumluluk alanlarında yapıları depreme karşı dayanıklı olmaya hazırlarken muhtemel bir depremde yıkılan binaların molozlarının bertaraf edilip geri kazanımının sağlanmasını da planlaması gerektiğinin altını çizen Görür, “Bunu belediyeler şimdiden düşünmeli, deprem olduğu zaman çok geç. O kargaşa gürültüde ne yapacaklarını şaşırabilirler” şeklinde konuştu.

Programa ev sahipliği yapan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da, depreme karşı dirençli Merzifon’u inşa etme çabası içerisinde olduklarını vurguladı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Mehmet.. 3 ay önce Şikayet Et
    Alp kargı 10 yılda Merzifon için ne yaptı ki bundan sonra ne bekliyorsunuz. 20-30 yıl önce yapılan su hatları basınca dayanamaz diye çareyi su hattının basıncını düşürmekte bulan bir başkan. İkinci kartlara bile su çıkmıyor. Yollar desen patates tarlası. Şehrin en büyük ve en yoğun caddesi olan Gazi Caddesinden başkan 10 yıl boyunca hiç geçmedi m acaba. Ya da görememe sebebi ne
    Cevapla
  • Cem 3 ay önce Şikayet Et
    Eko ,şu seneler çabucak geçse de cbşk na otursam hevesinde..Gözü başka bir şey görmez.İstanbullu da seçimini yaptı sonuçlarına da eyvallah dedi..Bekleyelim görelim..Mevlam neyler …
    Cevapla
  • zede 3 ay önce Şikayet Et
    bu adam ne yapıyor Deprem molozları ya geri kazanılmalı nedemek tekrar bina yapsınlarmı japon prof dan ders alsınlar
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    ya en basitinden yol dolgu malzemesi olarak kullanılır. illa bir laf sokacaksınız
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Cahilim ama çıksam senin anlattığının daha fazlasını anlatırım bunlar bilinen bir gerçekler deprem uzmanı veya profösör olmaya gerek yok , yok ben profum diyorsan depremin yerini ve zamanını söyle yoksa yeter felaket tellallığı yaptığın
    Cevapla
  • Salim K. 3 ay önce Şikayet Et
    Beyni olan Belediyeler düşünür. Hükümet yapıyor. Onlar seyrediyor. Belediyeleri yönetemeyenler Hükümete akıl veriyor. Ulan sizin bütün gelirinizin hepsi Hükümetin çalışması ile geliyor. Hazır ekmek düşmanları sizi!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan Haber7'ye özel enflasyon yorumu! "En zoru geride kaldı"
TOKİ'den yüzde 25'lik indirim kampanyası! Bakan Kurum duyurdu