Küçükçekmece'de çöken binanın sahibi tutuklandı

Küçükçekmece'de dün bir kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı 3 katlı binanın çökmesine ilişkin mülk sahibi tutuklandı.

GİRİŞ 03.06.2024 21:33 GÜNCELLEME 04.06.2024 08:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kartaltepe Mahallesi'ndeki apartmanın çökmesinin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemleri sonrası Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

Şüphelilerden döner dükkanının sahibi Ö.A.D. ve eşi İ.D, cumhuriyet savcılığında ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

Savcı, bina sahibi H.M.G'yi tutuklanması, döner dükkanının eski sahibi Ö.K'yi adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

SEVK YAZISINDA BİNA SAHİBİNİN KUSURLU OLDUĞU BELİRTİLDİ

Savcılığın sevk yazısında şüpheli H.M.G'nin, zemin kattaki iş yeri sahiplerinin binanın sallandığına ilişkin beyanlarına karşın resmi mercilere yapının çürük olup olmadığı yönünde herhangi bir başvuruda bulunmadığına yer verildi.

Şüphelinin, binada oturan ve çevredekilerin güvenliği açısından yapının sağlamlığı ve güçlendirilmesi için herhangi bir özel şirketle görüşme yapmadığı, bunun yanı sıra resmi planlarında zemin kat üzerinde 3 kat gözükmesine rağmen fiilen zemin katın üzerinde 4 kat olduğunun görüldüğü ve bu hususun mülk sahibi tarafından bilindiği kaydedildi.

Sevk yazısında şüphelinin bu konu hakkında da inceleme veya imarı konusunda da resmi mercilere herhangi bir başvuruda bulunmadığı, bu eylemleriyle mülkü olan binanın yıkılmasında, içinde yaşayanların ölmesinde ve yaralanmasında kusurlu bulunduğu gerekçesiyle "taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklamasının talep edildiği bildirildi.

Öte yandan binanın enkazındaki ilk bilirkişi incelemesine göre, bu aşamada kolon veya kirişlerde kesme yapılmadığının tespit edildiği ve incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, bina sahibi H.M.G'nin tutuklanmasına, eski iş yeri sahibi Ö.K'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Yapı ruhsatını kim verdi belediye, iskanı kim verdi belediye imar müdürlüğü bina yıkılır sahibi suçlu, asıl suçlu olan resmi kurumları incelemeye alınması gerekirken basit olan ne bina sahibi, görmeniz gereken kurumları bir şekilde memnun edersen görürsen bu ülkede yapılmayacak bir şey yok. Saygılar
    Cevapla
  • ÇAKIR 3 hafta önce Şikayet Et
    Bağcılar bölgesinde 80' li yıllarda aldığımız 300 m² lik alana ev yaptık 1 daire üzerine 4 kat ev yaptık.2012 yılında belediye yanımızdaki yolu çift yol (gidiş-geliş)yapmak için hiçbir kuruş ödemeden istimlak etti .Şimdi kentsel dönüşüme girmek isteyince zamanında 300 m² yere 65m²daire ve 4 katı 3 kata indiriyor .Her daire farklı kişilerin şimdi soruyorum bu nasıl adalet?
    Cevapla
  • Millet 3 hafta önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüme rant dönüşümü gözüyle bakan muhalefet yönetimlerinden hesap sorulmalı. Allah göstermesin bir depremde kaç kişi daha canından olacak. Tıpkı güneydoğudaki depremde önce çıkıp kentsel dönüşüme karşı çıktılar, dava açtılar, yetmezmiş gibi halkı sokağa döktüler. O sokağa döktüğünüz kandırdığınız insanların kaçı şimdi hayatta söyler misiniz?
    Cevapla
  • ADALET 3 hafta önce Şikayet Et
    Binanın eski görüntülerinde Türkcel bayisi var orada kolon gözüküyor dönerci olduktan sonra o kolon yok yıkıldığı köşeden 2 kolon iyi incelensin derim .
    Cevapla
  • Orhan Öztürk 3 hafta önce Şikayet Et
    o yıllarda yapılan binaların çoğu deniz kumundan yapılmış. belediyeler neden denetleyip önlem almıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sokak röportajında "geçiniyorum" diyen vatandaşa hakaret
Batı'ya tarihi yeniden yazdıran Türk: Fuat Sezgin