Askeri eğitim uçağı düştü! MSB acı haberi duyurdu: 2 pilot şehit oldu

Kayseri'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, eğitim uçağındaki iki pilotun şehit olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 04.06.2024 10:41 GÜNCELLEME 04.06.2024 13:17
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Kayseri'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağı düştü.

MSB: 2 PİLOT ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağındaki iki pilotun şehit olduğunu açıkladı.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı paylaşımda, Hv.Plt.Alb.Uğur Yıldız ve Hv.Plt.Alb.Gökhan Özen'in şehit olduklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit askerler için taziye mesajı yayımladı:

"Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."



VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi bir eğitim uçağının düştüğü ve arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bildirildi.




Konu ile ilgili Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 pilotun şehit olduğu kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, kahraman ordumuza ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.


GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının düştüğünü gören Ali Kabak, AA muhabirine, evinde otururken büyük bir gürültü duyduklarını ve duman gördüklerini söyledi.

Yusuf Yavrum ise eğitim uçağının iki gündür çevrede uçtuğunu duyduğunu belirtti.

Bugün de uçuş esnasında bir ses duyduğunu ve uçağın evinin üzerinden geçtiğini dile getiren Yavrum, "O esnada dışarıya çıktığmızda tarlaya düştüğünü gördük. Ses şiddetliydi. Gidip baktım, müdahaleye etmeye çalıştık." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet eylesin
    Cevapla
  • nabi 3 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun
    Cevapla
  • Düşünür 3 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun inşallah.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 3 ay önce Şikayet Et
    2 tane albay rütbesindeki pilotun kaza kırımda kaybedilmesi üzücü. Bunlar yeni yetme değil, nasıl olurda uçak kazasında kendilerini otopilot koltuğu ile kurtarmazlar. İkiside albay olana kadar tecrübe edinmiş olmalılar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
    Cevapla
  • Sakaryalı 3 ay önce Şikayet Et
    Albay pilotlar bu uçakla ne eğitimi alıyorlardı merak ettim. Allah şehadetlerini kabul etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Koruma kalkanı kuruluyor! Türkiye'den dev adım
Erdoğan'la görüşen Paşinyan ilk somut adımı da attı