Bahçelievler'de 4 katlı binada çökme!

Bahçelievler'de 4 katlı bir binanın balkonunda çökme meydana geldi.

GİRİŞ 04.06.2024 11:01 GÜNCELLEME 04.06.2024 14:04
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Zafer Mahallesi'nde 4 katlı bir binanın balkonunda saat 03.00 sıralarında kısmen çökme meydana geldi.

Zabıta ekipleri binayı boşaltırken, sokak ve çevresinde güvenlik önlemi alındı. 11 daire olan bina tamamen boşaltıldı. Ekiplerin olay yerinde çalışması devam ediyor. Konuyla ilgili Bahçelievler Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul ili, Bahçelievler İlçesi, Zafer Mahallesi, Hilal 1 Sokak, No:1, 6341 parselde bulunan yapının imar işlem dosyasında yapılan kontrolde yapıya Zemin+4 Normal Kat için 08.05.1975 tarihinde ruhsat tanzim edilmiş, 15.06.1977'de iskân (yapı kullanma izin belgesi) alınmıştır. Proje ve ruhsata aykırı olarak 5'inci normal kat kaçak yapılarak zabıt varakası tutulmuş, 2981 sayılı kanunun 18. Maddesine göre 18.12.1984 tarihinde imar affından yararlanılarak Zemin+5 Normal Kat için yapı kullanma izin belgesi tanzim edilmiştir. Web tapuda 14 bağımsız yer almaktadır. Bina 10 gün içinde eşyalarını taşımaları ve nüfustan tahliye edilerek mühürleneceği ayrıca bina maliklerine ivedi şekilde (yarın) karot aldırmaları konusunda bilgilendirme yapıldı" ifadeleri kullanıldı.

"ŞU AN BENİM GİDEBİLECEK BİR YERİM YOK"

Balkonu çöken apartmanda oturan Cüneyt Direk, " Ben yoldaydım, gece saat 03.00'te eşim beni aradı. '5. katta binanın balkonu çöktü' dedi. 'Polis, itfaiye, belediye ekipleri gelmiş' dedi. Baktılar, ondan sonra binayı boşaltmamızı söylediler. Bina komple boşaltıldı şu an. Yalnız ben şu an mağdurum. Kiracıydım, şu an benim gidebilecek bir yerim yok. Eşyalarım da içeride, çok mağdurum. Devletimizden, belediyemizden yardım bekliyorum" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Çökü Yoruuuuum! 3 ay önce Şikayet Et
    Çöküş ufak ufak başladı desene...
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    malesef, bu haberleri çok daha fazla duymayız İnşallah. şehirlerimizde binalarımızın çoğu dokursan yıkılacak. çok hızlı rezerv alanları oluşturup eski binalarda oturan insanlarımızı taşımak lazım. bu kader değil ihmaldir.
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 3 ay önce Şikayet Et
    Kartondan evler, Türkiye’nin yapı stoğunun yüzde 80’i sakattır
    Cevapla
  • Dede 3 ay önce Şikayet Et
    Belediye seçimlerinde murat kurum evleri yıktıracak ortada kalacağız diye oy vermeye lar. Bol keseden emekliye 5bin 10 bin vereceğini söyleyenler çözümü bulsun. Belediye Sizin de kiraları ödesin. Birde her ağzı açıldığında devlete küfredenler zora düşünce devlet ci oluyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu yapar herkes enkazın altın kalacak goreceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk mühendisler bir ilki başardı! Avrupa ülkesi Türkiye ile masaya oturdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni reform paketlerini devreye alacağız