Kemal Kılıçdaroğlu Hulusi Akar'a tazminat ödeyecek!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Ocak 2023'teki TBMM Grup konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Hulusi Akar'a 100 bin lira manevi tazminat ödemesine ve kınanmasına karar verildi.

GİRİŞ 04.06.2024 16:44 GÜNCELLEME 04.06.2024 17:43
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar; Kılıçdaroğlu'nun Akar'a yönelik ifadeleri nedeniyle davalık olmuştu. 

Ankara 36. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Akar'ın avukatı, dava konusu beyanlarla müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiğini belirterek, manevi zararın giderilmesini isterken, Kılıçdaroğlu'nın avukatı ise beyanların ifade özgürlüğü kapsamında bulunduğunu, hakaret içermediğini savundu.

TAZMİNAT ÖDEYECEK VE KINANACAK

Hakim İbrahim Enes Çelik, davayı kabul ederek, Kılıçdaroğlu'nun Akar'a 100 bin lira manevi tazminat ödemesine, Türk Borçlar Kanunu'nun 58/2. maddesi gereğince Kılıçdaroğlu'nun "kınanmasına" ve hüküm özetinin tirajı en yüksek iki gazetede yayımlanmasına karar verdiğini açıkladı.

Hulusi Akar

Ne olmuştu?

Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç, Kılıçdaroğlu'nun 10 Ocak 2023'te partisinin TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında, o dönem Milli Savunma Bakanı olan Akar'a "ağır hakaret ve ithamlarda" bulunduğu gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu'nun "kınanması" ve buna ilişkin kararın tirajı en yüksek iki gazetede yayımlanması da talep edilmişti.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Chp savar 1 ay önce Şikayet Et
    adam seni osman amcanın elinden kurtarsın sende hakaret et.
    Cevapla
  • yakup 1 ay önce Şikayet Et
    adamda ne para varmış öde öde bitmiyor
    Cevapla
  • Millet 1 ay önce Şikayet Et
    Parayı onu söyleten batı ülkeleri öder. Hapis cezası almalı ki suçunun cezasını kendisi ödesin.
    Cevapla
  • Şems 1 ay önce Şikayet Et
    Artık bu tazminatı CeHaPe ödemez.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu saf kılışdar dokunulmazlıklar kalksın dedi kendi başını yedi. Sanıyordu ki yolsuzluk yapanlara hesap sorulacak. Hakaret hakaret deyip ceza yiyeceklerini akıl edemedi. İyi oldu bu ülkeye müstehak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
SHP 14 yılın ardından yeniden kuruldu
Dünya bu zirveye kitlendi: 75. yıla özel detay