Van'da bir haftalık yasak kararı

Van Valiliği, kentte 3- 9 Haziran tarihleri arasında gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 7 gün yasaklandığını duyurdu.

Van'da bir haftalık yasak kararı
Van'da bir haftalık yasak kararı
GİRİŞ 04.06.2024 17:34 GÜNCELLEME 04.06.2024 17:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ile yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylem ile saldırı olaylarının önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 3-9 Haziran tarihleri arasında 7 gün süre ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır."

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Cift maaş 3 ay önce Şikayet Et
    Misafir sen cikinca hangi yolu sectin merak ettim ananami sorayim
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    çıkanı vurun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap