Çin'e giden Bakan Fidan, Doğu Türkistan'da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Çin'in kültürel zenginliğine katkıda bulunan kadim Türk-İslam şehirleri" dediği Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi'ye gitti.

GİRİŞ 05.06.2024 11:13 GÜNCELLEME 06.06.2024 02:07
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin'e yaptığı ziyaret kapsamında bu sabah Doğu Türkistan'a (Sincan Uygur Özerk Bölgesi) da gitti.

Urumçi'de, Yanghang Cami'ne ve Büyük Pazar'ı ziyaret eden Fidan, Uygurlarla sohbet etti.

BAKAN FİDAN'DAN, URUMÇİ VE KAŞGAR ZİYARETİ PAYLAŞIMI

Dışişleri Bakanı Fidan, Çin temasları sırasında yaptığı Urumçi ve Kaşgar ziyaretine ilişkin, "Urumçi ve Kaşgar, içimde hep ukde olarak kalmıştı. Nihayet, Çin’deki temaslarım vesilesiyle bu iki kadim şehri de ziyaret ettim." ifadelerini kullandı.

Fidan dün, Çinli mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında, ziyaret edeceği Urumçi ve Kaşkar için, "Çin'in kültürel zenginliğine katkıda bulunan kadim Türk-İslam şehirleri" demişti.

Türkiye ve Çin'den ortak açıklamaTürkiye ve Çin'den ortak açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanımız Hakan Fidan, Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de Yanghang Cami'ni ve Uluslararası Büyük Pazar'ı ziyaret etti." denildi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 119
  • Adalet sensin 3 ay önce Şikayet Et
    Her yerde ezilen müslüman. Müslüman ülke başlarında Batı'nın istediği insanlar bir gün o gün inşallah ben görürüm. müslüman dünyaya Adalet insana insan gibi davranmayan ülkeler'e dersini verir inşallah.
    Cevapla
  • Mkoc 3 ay önce Şikayet Et
    Adamsın.Reis
    Cevapla
  • Çin= BRiCS=Analizi 3 ay önce Şikayet Et
    Google: "You Will Be Assimilated: China’s Plan to Sino-form the World" kitabına okunayı tavsiye ederim! Çin soydaş ve dindaşlarınızı çinleştiriyor yani kendisi gibi dinsizleştiriyor kilise cami budist ibaderhane yıkıyor! Birde bizim çok bilmişler Çin kışkırtmaları ile gaza gelip Çin= BRiCS üyesi kölesi olmayı hayal ediyor! Çin dost olsa ilk önce soydaş ve dindaşları iyi muamele eder!
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Gazzede doğu Türkistanda Myanmarda müslümanlar katledilir yıllar geçer tvde izleriz hergün.. neden kimse bir hristiyana ya da yahudiye dokunamıyor.. müslümanlar pasif.. şahsi çıkarlarının peşinde koşuyor.. başlarında batının atadığı krallar oldukça da yok edilmeye devam..
    Cevapla
  • İZZET.B... 3 ay önce Şikayet Et
    Adam ne yapsa yakışıyor geleceğin reisi inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı