Son dakika: İkinci uzay misyonu için kalkış gerçekleşti!

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde bulunduğu "VSS Unity" yörünge altı aracı, ABD yerel saatiyle 09.40'ta (TSİ 18.40) iniş yaptı.

GİRİŞ 08.06.2024 17:46 GÜNCELLEME 09.06.2024 11:07
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde bulunduğu "VSS Unity" yörünge altı aracı, ABD yerel saatiyle 09.40'ta (TSİ 18.40) iniş yaptı.

AYSEVER'İN UÇUŞU 1 SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ

New Mexico'daki Spaceport tesisinden taşıyıcı uçak aracılığıyla havalanan "VSS Unity" yörünge altı aracının yolculuğu 1 saat 10 dakika sürdü.

Araç, taşıyıcı uçak aracılığıyla yaklaşık 45 bin fitlik yüksekliğe erişmesinin ardından hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek yaklaşık 90 kilometre irtifaya ulaştı.

YÖRÜNGE ALTI ARAŞTIRMA UÇUŞU SONA ERDİ

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever'in de içinde yer aldığı "VSS Unity" yörünge altı aracı, ABD yerel saatiyle 09.40'ta (TSİ 18.40) süzülerek iniş yaptı.

Uçağın ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesisine inmesiyle, 4 astronot ve 2 pilottan oluşan 6 kişilik "Galactic 07" ekibinin bir üyesi olan Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu da sona erdi.

Atasever'in araştırmacı astronot olarak bulunduğu mürettebatta, ABD'den iki, İtalya'dan da bir özel astronot yer aldı.

Paylaşımda, "Galactic 07 uzay uçuşu" için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği belirtilerek, kalkışın yerel saatle 08.30'da (TSİ 17.30) yapılmasının planlandığı kaydedilmişti.

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde bulunduğu "VSS Unity" yörünge altı aracını taşıyan uçak, New Mexico'daki Spaceport tesisinden planlanan saatte havalandı.

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever'i uğurlayanlar arasında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil de yer aldı.

Yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmesi planlanan uçuşta, "VSS Unity" yörünge altı aracının taşıyıcı uçak aracılığıyla yaklaşık 45 bin fitlik yüksekliğe erişmesi, ardından hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek yaklaşık 90 kilometre irtifaya ulaşması öngörülüyor.

"HEYECANLA TAKİP EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak ikinci Türk astronotumuz Atasever'e başarılar diledi.

Erdoğan mesajında; "Bugün Yörünge Altı Araştırma Görevi için uzay yolculuğuna başlayacak olan, ülkemizin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’e başarılar diliyorum. 7 bilimsel deneye imza atacak astronotumuzun çalışmalarını heyecanla takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Necdet 3 hafta önce Şikayet Et
    Emeklilerde heyecanla izliyor
    Cevapla
  • Emekli 3 hafta önce Şikayet Et
    AKP emekliyi de aç bırakarak tahtalı köye uçurmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Sivaslı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bir yerde temizlenmeyen logarlar sel olmuş giden başkent ve yönetimi bir yanda hicbir icraatı olmayan ve üstüne arızalı merdivenler yanan otobüsler.. bunları sorgulamayan zihniyet uzaya astronot göndermeyi eleştiriyor..baştan aşağı basitlik ve tezat.. Allah şuur versin
    Cevapla
  • orhan 3 hafta önce Şikayet Et
    dünya lideri olmak kolay değil.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    hanı ne faydası var kardesım havada kuşlar da uçuyor devletın parası kımın cıbıne kırıyor aalahım soracak
    Cevapla
  • Burhan 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah size akıl fikir versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira artışında yeni döneme dikkat: Ev sahibi, kiracıdan fark talep edebilir mi?
Memur ve emekli zammı ne zaman hesaba yatacak? İşte tarihler...