2024 YKS'de yapay zekalı kopya! Soruları ChatGPT'ye çözdürürken yakalandı

Isparta'da polis, cumartesi günü yapılan üniversite sınavından bir öğrencinin hareketlerinden şüphelendi. Takibe alınan öğrencinin düğme kamera ve yapay zeka yardımıyla kopya çektiği belirlendi.

GİRİŞ 10.06.2024 12:33 GÜNCELLEME 10.06.2024 13:58
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran'da gerçekleştirilen TYT'ye katılan M.E.E.'nin hareketlerinden şüphelendi. Polis, sınav esnasında salondan çıkarıldıkları M.E.E.'nin ayakkabısının iç astarında kopya düzenekleri olduğunu tespit etti. Sınavda kopya çektiği belirlenen M.E.E.'nin yapılan üst aramasında 'router' denilen ve internet bağlantısı sağlayan cihaz, kredi kartı görünümünde cep telefonu, düğme görünümü verilmiş kamera ve kulaklık ele geçirildi.

2 KİŞİ YAKALANDI

Şüphelinin router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme görünümü verilmiş kameraya soruyu okutup yapay zekaya gönderdiği, yapay zekanın da sorunun çözümünü yapıp, cevabı kredi kartı görünümündeki cep telefonu vasıtasıyla şüpheliye kulaklıkla ilettiği tespit edildi. '6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet' suçu kapsamında M.E.E. gözaltına alınırken, kendisine yardım ettiği belirlenen A.B. de yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.E.E. tutuklandı, A.B. serbest bırakıldı.

ASTARI YIRTIP, İÇERİSİNE YERLEŞTİRMİŞ

Şüphelinin sınav öncesi ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeneği buraya yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği, içeri girdikten sonra da tuvalete giderek ayakkabısından çıkardığı düzeneği üzerine yerleştirdiği, kulağına da kulaklık taktığı tespit edildi.


Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • fatihk 2 ay önce Şikayet Et
    yiğidim beni bul :D
    Cevapla
  • Dadas 2 ay önce Şikayet Et
    Aslında onu aselsanda calistirmali zeki biri belli ki sadece ahlaki yok
    Cevapla
  • Cezmi 2 ay önce Şikayet Et
    Ben zeka göremedim
    Cevapla
  • zafer gülten 2 ay önce Şikayet Et
    anlamadığım,böyle bir düzeneği kurup kullanabilecek zekaya sahip biri niye kopya çeker,1-2 ay çalışsa soruların çoğunu cevaplar,kafa çalışyor
    Cevapla
  • Yozgat 2 ay önce Şikayet Et
    Bütün cin fikirlerin mucidi tembellrdir
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ödül verilip IT işe başlatılmalı
    Cevapla
  • Oğuz 2 ay önce Şikayet Et
    Ahlaksız ise kul hakkı yiyorsa isterse allame olsun, ne cehenneme giderse gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu