ABD İran ve Almanya PKK için birleşti! Terör örgütüne hava savunma sistemi ve ve füze

ABD’den sonra PKK’nın en büyük silah tedarikçisi olmaya aday İran, boş durmuyor. Terör örgütü PKK’ya 50 kamikaze drone veren İran’ın teslimatı Süleymaniye Havalimanı’nı kullanarak yaptığı belirlendi.

ABD İran ve Almanya PKK için birleşti! Terör örgütüne hava savunma sistemi ve ve füze
ABD İran ve Almanya PKK için birleşti! Terör örgütüne hava savunma sistemi ve ve füze
GİRİŞ 10.06.2024 12:41 GÜNCELLEME 10.06.2024 17:53
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

ABD’den sonra PKK’nın en büyük silah tedarikçisi olmaya aday İran, boş durmuyor. Geçtiğimiz aylarda örgüte 50 kamikaze dron ulaştıran ülke, bu kez PKK'ya direkt hava savunma sistemi ve radyasyon füzeleri gönderdi.

Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere göre, örgüte Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üzerinden sevkiyat yapan İran’ın, seçtiği rota ise Süleymaniye. Sivil bir uçakla mühimmatları Süleymaniye Havalimanı’na indirilen kamikaze dronlar, Talabani kontrolündeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) aracılığıyla PKK'ya teslim edildi.

ERKEN GÖRÜŞ SAĞLAYACAK

Terör örgütü PKK'ya teslim edilen kamikaze dronlarla birlikte İHA/SİHA'ları "erken" görmeye yarayan Rus menşeli termal görüşlü ve geniş açılı hava gözlem cihazı da verildiği tespit edildi. KYB'nin PKK'ya teslim ettiği kamikaze dronların geliştirme çalışmalarına lojistik destek vermek amacıyla Süleymaniye'deki faaliyetlere olanak sağladığı belirtiliyor.

HAREKET KABİLİYETİNİ ARTIRIYOR

Terör örgütü PKK'ya İran tarafından verilen dronların bazı parçalarının da Almanya tarafından temin edildiği belirtildi. Güvenlik kaynakları bu parçaların dronların hareket kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik önemli parçalar olduğunu belirtti.

PKK’YA PEŞMERGE KİMLİĞİ

Yeni Şafak'ın güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre kamikaze dronlardan bir kısmı mart ayında PKK'ya teslim edildi. ABD tarafından İHA eğitimi verilen PKK'lı 4 terörist de PKK'ya teslim edilen dronlarla Gara'ya geçmişti. PKK'lı teröristler İHA/SİHA'lara hedef olmamak için KYB'ye ait araçları kullanmaya başlamış, teröristlerin kamufle olabilmeleri için KYB'nin peşmerge kimliği verdiği tespit edilmişti.

Güvenlik kaynakları, Tel Rıfat/ Kafr Nasuh bölgesine İran Devrim Muhafızları’na ait silah ve mühimmat yüklü araçlar örgüt mensuplarıyla birlikte askeri konvoy ile giriş yaptıklarını belirlemişti. Bu bölgedeki İran Devrim Muhafızları’na ait karargahlar da terör örgütüne devredilmiş, her karargahta yaklaşık 15 PKK’lının bulunduğu belirtilmişti.

Süleymaniye’ye uçuşlar 6 ay daha yasak

Türkiye, Süleymaniye Havalimanı’na uçuş yasağını 6 ay daha uzattı. Iraklı bir yetkilinin açıklamasına göre, Türkiye, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na yönelik uçuş yasağını altı ay daha uzattı. Karar, mevcut yasağı 7 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıyor. Türk Hava Yolları, terör örgütü PKK’nın Süleymaniye’de varlığını sürdürdüğü ve havaalanına sızarak uçuş güvenliğini tehlikeye atabileceği gerekçesiyle Nisan 2023’te Süleymaniye uçuşlarını askıya almıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 277
  • Eskimalatyalı 2 ay önce Şikayet Et
    İrana düşmanlık yapanlara bir soru sormak istiyorum. İranlılara sorsan PEJAK'ın ve rejim düşmanlarının arkasında kim var, onlarda Türkiye demezler mi? Unutmayın Saddamı bize öcü gibi gösterip Irak işgalinin yolunu açtılar. Şimdi aynı tezgahlar İran için planlanıyor. Demiyorum İran sütten çıkmış ak kaşık fakat bölünmesine de izin veremeyiz.
    Cevapla
  • Sevdalı ülkesine 2 ay önce Şikayet Et
    İrana dikkat demedi demeyin ...ABD kadar tehlikeli ve sinsi
    Cevapla
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Devlet bu kadar ince ayrıntısına kadar biliyorsa , gereği yapılmalıydı. Onlara silah geldikçe imha edilmeli ki yarın öbür gün Mehmetçiğe karşı kullanamasın..
    Cevapla
  • Asabi 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim kerizler İran yöneticileri için yas ilan etti.
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 2 ay önce Şikayet Et
    İranla aramızı bozmak istiyorlar diyen zır cahiller vardı buralarda,nerdesiniz ulan ??? Tarih bilmez şuursuzlar sizii...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz