Tahir Elçi davasıyla ilgili karar verildi

Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili davada 3 polisin beraatine karar verildi.

GİRİŞ 12.06.2024 17:04 GÜNCELLEME 12.06.2024 17:33

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada bugün karar duruşması yapıldı.

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015'te öldürülmesine ilişkin davada yargılanan biri ihraç edilmiş üç polisin beraatine karar verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Nisan'da mahkemeye sunulan mütalaada, "Tahir Elçi'nin nereden geldiği belirlenemeyen bir kurşunla hayatını kaybettiği" belirtilmiş, tutuksuz yargılanan sanık üç polisin beraatleri talep edilmişti.

Elçi'nin vurulduğu sırada olay yerinde olan üç polis memuru, "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde basın açıklaması yaptığı sırada çıkan silahlı çatışmada başından vurularak ölmüştü.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları'ndan büyük cesaret! Çıplak elle İsrail tankını havaya uçurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye açıklaması: O elleri kırmasını biliriz!