ABD ve Rusya Florida açıklarında kafa kafaya! Savaş uçaklarını gönderdi

ABD Donanması, Küba'yı ziyaret eden Rus deniz filosunun Florida'nın güney kıyılarına 50 kilometre kadar yaklaşması üzerine bölgeye savaş gemileri ve uçak gönderdi.

ABD ve Rusya Florida açıklarında kafa kafaya! Savaş uçaklarını gönderdi
ABD ve Rusya Florida açıklarında kafa kafaya! Savaş uçaklarını gönderdi
GİRİŞ 12.06.2024 18:54 GÜNCELLEME 13.06.2024 13:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Kuzey Kuvvetleri Komutanlığından (NORTHCOM) Miami Herald gazetesine yapılan açıklamaya göre, Rus filosunu izlemek için bölgede 3 muhrip ve 1 denizaltı keşif uçağı konuşlandırıldı.

Açıklamada, ABD'nin, Rus filosunun bölgede bulunması ve faaliyetlerinden endişe duymadığı ancak yine de güney Florida sahillerine yaklaşık 50 kilometre yaklaşması nedeniyle takip için ABD savaş gemilerinin konuşlanmasına izin verildiği aktarıldı.

NORTHCOM'un açıklamasında, "Standart prosedürlere uygun olarak, uluslararası sularda Atlantik Okyanusu'ndan geçen Rus gemilerini aktif olarak izliyoruz. Rusya'nın bölgede konuşlandırılması ABD için doğrudan bir tehdit veya endişe oluşturmayan rutin deniz faaliyetlerinin bir parçasıdır." denildi.

Küba Dışişleri Bakanlığından 6 Haziran’da yapılan açıklamada, Rusya'dan 3 gemi ile 1 nükleer denizaltının başkent Havana'daki limanı ziyaret edeceği bildirilmişti.

Küba ile Rusya Federasyonu arasındaki tarihi dostluğa işaret edilen açıklamada, "Gemilerin hiçbiri nükleer silah taşıyıcısı değil, dolayısıyla ülkemizde durmaları bölge için tehdit oluşturmuyor. Dostuk ve işbirliği içinde olduğumuz ülkelerin bu tarz ziyaretleri tarihi uygulamadır." denilmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • coban 2 hafta önce Şikayet Et
    inanmayin.. bu bir oyun.. rus-abd oyunudur.. dünyayi onlar paylasti ve anlasma yaptilar ikinci dünya savasinda.. bunlar asla ama asla savasmazlar.. anca bizim gibileri kandirirlar ve perde arkasinda kiskis gülerler..
    Cevapla
  • coban 2 hafta önce Şikayet Et
    sistem söyle isliyor.. abd rusyanin düsmani gibi görünürken rusyanin etrafindaki uydu ülkeler istismar ediliyor.. rusya abd nin düsmani gibi gösterilirken abd nin etrafindaki ülkeler korkutulup istismar ediliyor.. kübayida istismar ede ede fakir ve uysal bir toplum hale getirdiler.. aynisi japonya icinde gecerlidir.. vs. vs.
    Cevapla
  • Qwerty 2 hafta önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelir Tayyip bey Sende üret Silahları da gönder israil sınırına
    Cevapla
  • Türk oğlu TÜRK 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne alaka , zaten tepelerindeyiz. Hihihihihi
    Cevapla
  • Orhan Şengül 2 hafta önce Şikayet Et
    Umalım da Dünya'nın her yerinde estirdikleri terör kendi topraklarında baş göstersin. Savaşın ve acı çekmenin ne demek olduğunu ve süper güç olmanın onları kurtarmayacağını öğrenmelerinin zamanı geldi.
    Cevapla
  • 313 1453 2 hafta önce Şikayet Et
    Kâfirlere gelince, onlara dünyada da ahirette de çetin bir azapla azap edeceğim. Onların yardımcıları da olmayacak.” (3/Âl-i İmran 56)
    Cevapla
  • 313 1453 2 hafta önce Şikayet Et
    Kâfirlere gelince, onlara dünyada da ahirette de çetin bir azapla azap edeceğim. Onların yardımcıları da olmayacak.” (3/Âl-i İmran 56)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Portekiz penaltılarla çeyrek finalde
Suriye Milli Ordusu'ndan 'kardeşiz' vurgusu! Türk bayrağı göndere çekildi