Teröre 'Bozdoğan' darbesi! 16 ilde çok sayıda gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde terör örgütüne yönelik düzenlenen Bozdoğan-42 operasyonunun ayrıntılarını paylaştı.

Teröre 'Bozdoğan' darbesi! 16  ilde çok sayıda gözaltı
Teröre 'Bozdoğan' darbesi! 16 ilde çok sayıda gözaltı
GİRİŞ 13.06.2024 08:12 GÜNCELLEME 13.06.2024 08:12

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu bilgileri paylaştı; 16 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “BOZDOĞAN-42” operasyonlarında 58 şüpheli yakalandı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki,

Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.

* Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İzmir, İstanbul, Karaman, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van olmak üzere 16 ilde düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin;

- Geçmiş dönemlerde Bölücü Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri,

- Terör örgütü adına işbirlikçilik faaliyetlerinde bulundukları,

- Bölücü terör örgütünün propagandasını yaptıkları,

- Düzenlenen kanunsuz yürüyüş ve gösteri eylemlerine katılarak güvenlik güçlerine yönelik molotofkokteyli, taş ve havai fişekli saldırıda bulundukları,

- Terör örgütünün yurt dışı yapılanması içerisinde faaliyet göstererek örgüte maddi destek sağladıkları ve

- Haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz