O rant varken bu dert bitmez!

  • GİRİŞ13.06.2024 13:50
  • GÜNCELLEME13.06.2024 13:50

Türkiye’de sayıları 8 milyonu bulan başıboş sokak hayvanları yüzünden son 2 yılda kadın, çocuk 100’den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce vatandaş ise ya yaralandı ya da kuduz belasına maruz kaldı.

Dolayısıyla “Başıboş Hayvan Sorunu” ülkemizde adeta kangrene dönmüş durumda.

Dünyanın gelişmiş ülkeleri bu sorunun üstesinden “sahiplendirme” ve “uyutma” metodu ile gelirken… Her fırsatta Haçlı Batı’yı örnek alan malum zihniyet ve köpek lobisi, ne sokak köpeklerini sahipleniyor ne de uyutulmalarına izin veriyor.  İstiyorlar ki köpekler sokakta dolaşsın.

Çünkü bu işte devasa boyutta bir rant çarkı dönüyor.

İsminde “pati” olan ve ilk bakışta merhamet hissi uyandıran köpek odaklı çok sayıda hayvan derneği, bu sayede ‘bağış’ adı altında yüklü miktarlarda gelir elde ediyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan bir görüntüdeki hanım kızın, 278 bin üyesi olan “Patilerin Hikâyesi” adlı oluşum adına ve  “Köpekleri tedavi ettiriyoruz” bahanesiyle üyelerinden yaptığı “sanal dilencilik” dönen çarkın kısa bir özeti gibiydi.

Zira Sude Su isimli şahıs, “Kimler bize sadece bir kahve parası göndermek ister” başlığıyla yayınladığı videoda her üyeden 100 TL istiyordu.

Bu çağrının kabul görmesi, tek seferde 27 milyon 800 bin TL gibi devasa bir paranın toplanması anlamına geliyordu.  Bir de CHP’li belediyelerin, kilogram fiyatı 150 ila 200 TL arasında değişen binlerce tonluk mama ihaleleri var… 31 Mart seçimlerinde MHP’den CHP’ye geçen Kütahya Belediyesi bu sene düzenlediği ihale ile köpek maması dahil 6 kalemde sokak hayvanları için 7 milyon 715 bin 500 TL’lik alım yaptı.

Muhacirlere bir damla suyu çok gören CHP’li Tanju Özcan yönetimindeki CHP’li Bolu Belediyesi ise 14 Mayıs’ta düzenlediği mama ihalesinde, 49 bin 740 kilogram köpek maması, 6 bin 900 kilogram kedi maması, 6 bin adet kedi köpek konservesi ve 2 bin 200 adet kedi kumu alımı gerçekleştirdi. CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı da 25 Nisan’da tek kalemde 697 bin 170 TL’lik mama alımı yaptı.

Şişli Belediyesi, 19 Nisan’da yüzde 25 proteinli 5 bin 250 kg kuzu etli köpek maması, bin 500 kg kuzu etli yavru köpek maması, 25 bin 500 kg tavuklu kedi maması, 3 bin kg tavuklu yavru kedi maması ile 4800 adet sardalya-ton balığı ezme kedi maması, bin 200 adet kuzu etli ve pirinçli köpek maması satın aldı. Antalya’ya bağlı CHP’li Kepez Belediyesi ise bu sene mamaya 691 bin 820 TL kaynak aktardı.

CHP’li Gemlik Belediyesi 10 Mayıs’ta kırmızı et ile hazırlanan 42 bin 525 kg kedi-köpek maması ve bin 400 adet hayvan konservesi aldı.

İzmir’de personel maaşlarını ödemekte zorlanan ilçe belediyeleri ise sıra mamaya gelince kesenin ağzını açıyor.  Tire Belediyesi vatandaşın 1 milyon 280 bin 820 TL’sini kedi ve köpek mamasına aktarırken, CHP’li Torbalı Belediyesi ise 31 Mayıs’ta 12 bin 500 kilogram köpek maması ile 3 bin 500 kilogram kedi maması aldı.

Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “başıboş köpeklerle” ilgili hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu “etki analizi raporuna” göre sadece son 5 yılda köpek mamasına harcanan para 84 milyar TL… Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mayıs ayında açıkladığı “Kamuda tasarruf Paketi” ile 100 milyar TL gibi bir tasarruf planlandığını göz önünde bulundurduğumuzda, dönen rakamın boyutunu siz hesap edin. 

Bunlar resmi veriler…

Bir de kamu kurumlarından ve halktan gizlenen gerçekler var…

Şanlıurfa’da karantina altında olan kuduz köpekleri Ankara’ya kaçırdığı gerekçesiyle tutuklanan ve “Köpek Velisi” olarak bilinen Buket Özgünlü Boyacı’nın serveti hakkında iddialar korkunç.. 

Boyacı’nın 6 yıl önce kirasını ödeyemeyecek durumda iken kurduğu ‘Yaşama Tutunan Patiler’ isimli derneğin ardından “emlak zenginine” dönüştüğü ifade ediliyor.

Hanımefendinin 4 yılda 9 daire ile kiraya verdiği 2 depoya sahip olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşerken…

Dün sahipsiz köpeklerle ilgilenen bir derneğin başkanı olan ve sürekli görüştüğümüz için aramızda bir “dostluk” oluşan kaynağım, vurgunun sanılandan daha büyük olduğunu iddia etti.

İddiaların bir kısmı teyide muhtaç ama kaynağım, 7 kez estetik ameliyatı olduğu basına yansıyan Buket Özgünlü Boyacı’nın zayıflamak için bir de mide ameliyatı olduğunu belirtti.

Ayrıca kız kardeşi Tuğçe Soysal’ın üzerine de “Pırlantalı Çocuklar” isimli bir anaokulu açtığını belirtti.

Ticaret Sicil gazetesinde, 2021 yılında söz konusu anaokulunun açıldığı açıkça görülüyor. 

Zaten Buket Hanım da kendi kişisel sosyal medya hesabından “Pırlantalı Çocuklar” ismini açıkça paylaşarak, anaokulu ile bir illiyet bağının olduğunu lisan-ı hal ile ilan etmiş. 

Kaynağım ayrıca Boyacı’nın barınağının ruhsatlı olmasından istifade eden eniştenin, bu sayede “köpek pansiyonu” açtığı ve barınağa gelen sahipli hayvanlardan konaklama ücretleri alarak cebini doldurduğunu belirtti.

Bir de “Köpek Velisi Germany” sayfası sayesinde Almanya üzerinden toplanan bağışların “People” ve “Western Union” aracılığıyla Türkiye’ye sokulduğu iddiası var..

Sadece bir dernekte bu kadar şaibe varsa, fotoğrafın geneline bakıldığında rantın boyutu hakkında kendiliğinden bir kanaat hasıl oluyor.

Dolayısıyla, böyle büyük bir rant çarkının döndüğü ortamda, başıboş hayvan sorununun palyatif tedbirlerle çözüleceğini sanmak safdillik olur.

Onun için “başıboş hayvan sorununun” çözümü için Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı da sürece doğrudan dâhil olup, bu musluğu kesmeli!  

Zekeriya Say / Yeni Akit Gazetesi

Yorumlar31

  • mansur 2 hafta önce Şikayet Et
    oh ne ala memleket önüne gelen kılıfına uyduran vatandaşı tokatlasın nerede bu devletin denetim mekanizması denen sey nerede
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • SEDAT KALFA 2 hafta önce Şikayet Et
    KOYUN ..KEÇİ VS İHRAÇ EDİLİYORDA bu köpekler neden ihraç edilmesin ... ihraç kanunu çıkarılsın ... ilkbaşta bu itseverler şirketkurup köpekleri satarlar
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • efe 2 hafta önce Şikayet Et
    çok doğru bir yorum yapılmış helal olsun, köpek maması olmaz köpek yemi olur, bebek maması gibi algı oyunu var, hiç fark etmemiştim. köpek dediğin eskiden kuru ekmek atardık havaya uçardı şimdi ise MAMA diye sevimli gösterdikleri pahalı yemleri bile beğenmiyorlar
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Belediyelere bakmayalım onların farklı kalemleri çok olur. Asıl mevzu özel barınak sahipleri ve toplanan para trafiğinin kullanım şekli. Bu arada gerçekten canı gönülden bu sorunu çözmek için dağ bayır demeden insanlardan uzakta kurulan yerlerde besleme yapanların da şevklerini kırmamak lazım.
    Cevapla
  • öneri 2 hafta önce Şikayet Et
    köpeklerin barınaklara toplatılmasına karşı çıkanların köpek rantçısı olup olmadığı araştırılsın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat