ABD Büyükelçisi'nden açıklama: Hedef Türkiye değil

ABD'nin Dedeağaç'taki askeri yığınağına ilişkin konuşan Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'nin hedef olmadığını söyledi.

GİRİŞ 13.06.2024 16:32 GÜNCELLEME 13.06.2024 16:37
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son yıllarda Yunanistan'ı adeta bir üs olarak kullanan Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye sınırına yakın bir bölgede yer alan Dedeağaç'ı silah deposu haline getirdi. Türkiye'ye bu kadar yakın bölgedeki yoğun silahlanma bazı tartışmalara neden olurken Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'ten konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. 

HEDEF TÜRKİYE DEĞİL

CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Flake, Dedeağaç'taki yığınağın hedefine ilişkin soruyu cevapladı. Dedeağaç'taki iddialarla ilgili bir dayanak olmadığını söyleyen ABD'li isim, bu silahlanmanın Rusya-Ukrayna savaşından ötürü Ege Denizi'nin güvenliğine yönelik olduğunu belirtti. Türkiye'nin ABD'nin ortağı olduğunu ifade eden Flake, Türkiye'ye karşı bir yığınak yapma çabalarının olmadığını söyledi.

Flake açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bu iddiaların hiçbir dayanağı yok. Biz NATO müttefiklerimize değer veriyoruz. Birini diğerine tercih etmiyoruz. Dedeağaç'ta küçük bir yığınak yapıldı ancak bu Ukrayna'daki savunma çabaları desteklemek için, buna çok ihtiyaç var. Türkiye Montrö sözleşmesini kullanarak çok yardımcı oldu ancak bu müttefiklerin Ukrayna'ya ikmal yapmasını da engelliyor. Yunanistan'daki yığınak sadece ikmal çabası. Bir müttefikimizi diğerine tercih etmiyoruz. Türkiye ve Yunanistan Ege'nin bir barış denizi olmasına karar verdi. Bu çok güzel.

Bunu kesin olarak söyleyebilirim. Türkiye bizim ortağımız. Türkiye'ye karşı bir yığınak yapma çabamız yok. Ukrayna'da olup bitenlerden endişeliyiz. ve desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 18
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    Ha yani olsa söyleyecek
    Cevapla
  • Mustafa Oguz 2 ay önce Şikayet Et
    Bırakalımda yığınak yapsınlar,nasılsa Armageddon savaşı çıkınca bu silahların hepsi bize lazım olacak,tıpkı 2.ci dünya savaşı öncesi hitler'in işgal edeceğim düşüncesiyle,baltık bölgesine ve balkan'lara elindeki tüm silahları yığdığı gibi, baltık bölgesindeki silahları rusya,balkanlardaki silahları abd el koydu bu sayede günümüz teknoloji silahları yaptılar.
    Cevapla
  • Hadi Nenniiiiii ! 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye rahat uyuyabilir artık...
    Cevapla
  • Mizah 2 ay önce Şikayet Et
    He he Ukrayna ve Rusya Ege denizindeydi.
    Cevapla
  • Gazi 2 ay önce Şikayet Et
    Tabiki hedefimiz Türkiye. Bakın güneyden PYD, doğudan Ermenistan Gürcistan olmak üzere şimdi de batıdan Yunanistan'a yığınak yapıyoruz ki her yerden size saldıracağız. Rusya bu işin iyi polis kötü polis görünüm işi DEMESİNİ Mİ BEKLİYORDUK ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz