Bakan Tekin açıkladı: 4 dersten kalanlara sınıf tekrarı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dört dersten kalan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacağını duyurdu. Bakan Tekin, Kocaeli'ndeki bir lisenin mezuniyet töreninde yaşanan uygunsuz kıyafet gerginliğine ilişkin de yeni bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 14.06.2024 11:05 GÜNCELLEME 14.06.2024 12:49
Bu Habere 232 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dört dersten kalan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacağını duyurdu. 

Bakan Tekin'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

DEVAMSIZLIKTAN KALAN ÖĞRENCİLER

"Sınıf tekrarı ile ilgili okullarımızda bu anlamdaki işlemler tamamlanmadı. Bayram sonrası net rakamları göreceğiz. Genel olarak bakıldığında marjinal tablo ile karşı karşıya değiliz. Sınıf tekrarını niye yaptık; her ay resmi olarak ilan ettiğimiz öğretmen buluşmaları yaptık. Her ay minimum okullarda 15-20 öğretmenle toplantı yatık. Öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığının alınabilmesi, ,itibarlarının korunması açısından tedbirlerdi. Öğrenci açısından başarının artırılması için alınan tedbirdi. 9. sınıflar üzerinden yürütülen spekülasyonlar doğru değil. 12. sınıflar açısından çocuklarımızın üniversite hazırlık anlamında en çok faydalanacakları alanın bizim okullarımız olduğuna inanıyoruz. Kaçak eğitim veren kurslarda ya da farklı yapıların kurslarında eğitim öğretim adı altında sınav hazırlık kursu almasını istemiyoruz. Öğretmenlerimiz ile bu süreci geçirmesini istiyoruz. ÖSYM ile sağlıklı süreç yürütüyoruz. Yarıya yakını öğretmenlerimiz tarafından hazırlanacak şekilde havuz oluşturuldu. ÖSYM başkanı ile de konuştuk. Sınav için çıkan soruların tamamı bizim müfredatımız odaklı. Bunu sağlamak için de başka tedbirler almıştık."

"HERHANGİ BİR AF DÜŞÜNMÜYORUZ" 

Dört dersten kalan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacağını duyuran Bakan Tekin, "Herhangi bir af düşünmüyoruz. Çocuklarımız inşallah bu düzene alışacaklar." dedi.

Açıköğretim örgün öğretim dışına çıkmış, insani nedenlerle örgün öğretim alamayacak olan çocukları yönlendirdiğimiz mekanizma. Biz çocuklarımızın örgün öğretime gelip bizim öğretmenlerimizden eğitim almasını istiyoruz. Normale döndük aslında.

UYGUNSUZ KIYAFET GERGİNLİĞİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'ndeki bir lisenin mezuniyet töreninde yaşanan uygunsuz kıyafet gerginliğine ilişkin de yeni bir açıklama yaptı.

Bakan Tekin, "Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Bakanlık olarak bu konuda ihmali, yanlışı olan kişilerle ilgili olarak gerekli incelemeleri yapacağız." dedi. 

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 232
  • El aziz 3 ay önce Şikayet Et
    Zorunlu eğitim saçmalığından vaz geçin. Ülkede kalifiye eleman kalmadı. Zorunlu eğitim ülkenin başına gelen en büyük felaket. Gençlerimiz 25 yaşınakadar okula mahkum ediliyor. Sonuçt; üniversite mezunu, vasıfsız, işsiz...gençler .
    Cevapla
  • Ali veli 3 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru söylüyorsun. Meslek lisesi metel. Tesisat, mobilya bölümünde öğrenci yok.
    Cevapla
  • Gönül orak 3 ay önce Şikayet Et
    9sinifta ortalamisi tutan sınava alınmalı koranada çocuklar okula gidemedi alt yapı yok maddi olarak bir sene sınıf tekrarı hem aileye hem devlete külfet 8ci sınıflar hangi okula gitcek 9lar gecmeyince
    Cevapla
  • Pandora 3 ay önce Şikayet Et
    Veli ve öğrenciye aflara alıştıran siyasetçiler. Eğitime disiplin gelmeli. Sınıf geçme ortalaması en az 60 altında olanlara sınıf tekrarı. Müzik Resim Beden dersi haricinde ders içi performans için yeni kriterler belirlenmeli. İki ders zayıfı olan ders tekrarı olmalı. Özürlü özürlü devamsızlık süreleri azaltılmalı. Veli dilekçesi ile devamsızlık indirimi yapılmamalı.
    Cevapla
  • Cappar 3 ay önce Şikayet Et
    Acaba sen ne istiyorsun zaten çocuklar okula zor gidiyor açık öğretimi açsınlar o zaman ama eğitimcileri savunma
    Cevapla
  • Semih 3 ay önce Şikayet Et
    Öğretmenlerin maaşı yüksek. Azaltılmalı devamlı tatil yapıyorlar birde yaşları dolduğunda emeklı edilmeli karar onlara bırakılmamalı dışarda yüzbinler var
    Cevapla
  • Semih 3 ay önce Şikayet Et
    Sen ço K biliyon mutlaka öğretmensindir
    Cevapla
  • Işık 3 ay önce Şikayet Et
    Sınıf tekrarı şart ! Uzaktan eğitim,açık lise derken eğitim iyice laçka oldu zaten . Eğitimde kayırma olduğu için işini bilmeyen insanlar’la dolu bütün kurumlar .Hediye,okula para yardımı yapan bütün ailelerin çocukları yıllarca korundu gittiği okullarda .Artık yeni düzen gelmeli ve sadece zorunlu dersler değil insanı açıdan ahlaklı ,saygı bireyler olmaları içinde eğitim verilmeli !
    Cevapla
  • Fikret 3 ay önce Şikayet Et
    Özürlü devamsızlık azaltılmalı. Veli imzasıyla devamsızlıkların izne çevrilmesi kaldırılmalı. Hangi sınıf olursa olsun, 4 dersten fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapmalı. En önemlisi: 12 YIL ZORUNLU EĞİTİM kaldırılmalı. Zorla okuma olmaz. Okuyacak öğrencilerin de hakkını gasp ediyorlar. 4+4 zorunlu olabilir. Lise kesinlikle zorunlu eğitim olmamalı.
    Cevapla
  • Nurullah 3 ay önce Şikayet Et
    Tam tersi devamsızlık diye bir şey olmamalı eğitimde yapılması gerek ilk şey öğrencinin kafasındaki okul=hapishane algısını yıkmak olmalı ayrıca yok yazılma diye bir şey olmayınca okula zorla gelip dersi sabote eden öğrencilerde okula gelmiyecek ayriyetten sınıflardaki öğrenci sayısı az olacağı için verim artacak
    Cevapla
  • Aydin 3 ay önce Şikayet Et
    Konuya hakim oldugunuz belli belki da ogretmensiniz. 4+4 degil sadece 4 yil yeterli egitimde en alt seviye okur yazar olmaktir gerisi kisiye kalmis kendini gelistirmek istiyen akademik kariyer yapmak istiyen yapar. Yanlisliklar o kadar cok ki, zorunlu egitim 12 yil ise sinif gecme ve sinav nedir. Moduler sistem uygulaniyorsa ders gecme niye var. Say say bitmez...
    Cevapla
  • Işık 3 ay önce Şikayet Et
    Şaka mısınız siz yaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'a tarihi müjde! İlk kulüp oldu - Gazete manşetleri
İmama saldıranın sonu! Yaradana sığındı ve etkisiz hale getirdi