Son dakika haberi... Başkan Erdoğan'dan 'Suriye' resti: Böyle bir şey olduğu anda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetlerarası Zirve Toplantısı'nın ardından yurda dönüş yolunda uçakta, aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 15.06.2024 14:00 GÜNCELLEME 15.06.2024 15:26
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında Madrid'de önemli temaslarda bulundu. 

Yapılan kritik ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez huzurunda iki ülke arasında 11 anlaşma imzalandı.

Yapılan görüşmelerde Filistinde'ki katliamlar, AB'ye üyelik süreci çalışmaları ve ikili ilişkiler konularında önemli mesajlar verildi.

Madrid dönüşünde aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in bulunduğu gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplayan Başkan Erdoğan, PKK/YPG'nin Suriye'de yapmayı planladığı ve ertelenen sözde seçimlere ilişkin net açıklamalarda bulundu.

 

"BÖYLE BİR DURUM OLDUĞU ANDA BİRİMLERİMİZİ GEREKLİ ŞEKİLDE SEFERBER EDERİZ"

Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ortada seçim falan yok, öncelikle bunu belirtelim. Ortada terör örgütünü meşrulaştırma ve bölgede bir teröristan kurmak için tertiplenmiş bir oyun var... Böyle bir durum olduğu anda zaten biz de ilgili birimlerimizi gerekli şekilde seferber ederiz. Burnumuzun dibinde bir teröristan kurdurmayız. Bunun için gereken ne ise yapmaktan da asla ve asla imtina etmeyiz." ifadelerini kullandı." ifadelerini kullandı.

 

İşte konuyla ilgili sorulan soru ve Başkan Erdoğan'ın açıklaması;

Suriye'de terör örgütünün yapmaya çalıştığı sözde seçim Türkiye'nin kararı ve tutumu sonrasında ertelendi ama iptal edilmedi ve yeniden deneme ihtimalleri bulunuyor. Eğer yeniden bu seçimi yapmaya çalışırlarsa Türkiye'nin tavrı ne olur?

"TERTİPLENMİŞ BİR OYUN VAR"

Ortada seçim falan yok, öncelikle bunu belirtelim. Ortada terör örgütünü meşrulaştırma ve bölgede bir teröristan kurmak için tertiplenmiş bir oyun var. Biz oyun bozma konusunda ne kadar mahir olduğumuzu bundan önceki süreçlerde net bir şekilde gösterdik.

"BU KONULAR RUSYA'DA DA ETRAFLICA GÖRÜŞÜLDÜ"

Tabii burada Suriye yönetimi de kesinlikle onlara bu noktada rahat adım atma veya hareket etme müsaadesini vermeyecektir, vermez. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan Moskova'daydı. Moskova'da Sayın Putin'le bu konuları etraflıca görüştüler. Rusya Dışişleri Bakanı Sayın Lavrov'la görüşmeleri oldu.

"BÖYLE BİR ŞEY OLDUĞU ANDA BİRİMLERİMİZİ SEFERBER EDERİZ"

Suriye'de PKK terör örgütünün ve diğerlerinin rahat hareket etme imkanı inşallah olmayacaktır. Böyle bir durum olduğu anda zaten biz de ilgili birimlerimizi gerekli şekilde seferber ederiz. Burnumuzun dibinde bir teröristan kurdurmayız. Bunun için gereken ne ise yapmaktan da asla ve asla imtina etmeyiz.

Ortada seçim falan yok, öncelikle bunu belirtelim. Ortada terör örgütünü meşrulaştırma ve bölgede bir teröristan kurmak için tertiplenmiş bir oyun var... Böyle bir durum olduğu anda zaten biz de ilgili birimlerimizi gerekli şekilde seferber ederiz. Burnumuzun dibinde bir teröristan kurdurmayız. Bunun için gereken ne ise yapmaktan da asla ve asla imtina etmeyiz.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Recep oto 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrailin ermenilerin kurduğu pkk terör örgütü asla başarılı olamayacaksiniz arzı mevhut hayalinizi piyonlarinizla birlikte çöp yapacağız Hodri meydan
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Evet sözde mümbiçe operasyon vardı
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    PKK= PYD teror orgutu degildir. Onlar sutten cikmis ak kaşiktir. Turkiye ISID le mucadelede PYD ile hareket etsin KANDIRMACASI ?Turkiye icinde PKK ile otur konus hatta federatif yapiya gecin / ABD telkinleri? İsrailin " VADEDILMIS TOPRAKLAR" amacina yonelik olarak, sadece Yahudi irkindan oldugu soylenen PYD kullanilarak Kürt bölgelerinden aşagiya Israile dogru birleştirme çabası?
    Cevapla
  • Süleyman Talha 1 hafta önce Şikayet Et
    Gerçek
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    Brezınky'nin dediği gibi "Türkiye Suriye kuzeyine karışmasın biz de kontrolümüz altındaki PYD=PKK'yı size tehdit olmayacak şekilde kontrol altında tutalım" elma şekerine kanılmayacağının beyanıdır.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 hafta önce Şikayet Et
    Suriye liler,semtim İst- İkitelli de gençleri 4-5 kişilik grublar halinde çete gibi geziyorlar,parklarda,ulaşım araçlarında vatandaş rahatsız ve tedirgin oluyor,görünüşleri eşkiya gibi çünkü,saç sakal karışmış,pkk şehre inmiş sanırsın.
    Cevapla
  • Metin Yücel 1 hafta önce Şikayet Et
    İstanbul nüfusuna entegre edilme yasasının imzalanması ile beraber tamamen bir havalara girdiler seçimlerden evvel Suriyeliler hakkında atıfta bulunan CHP ve belediye yönetimleri Seçimden sonra hemen alelacele neden Entegre yasası imzaladılar Çünkü bunlara verilmiş bir söz vardı çünkü kanaat önderleri ile görüşüp Suriye Kürtleri CHP'ye oy verdiler daha durun bunlar iyi günlerimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek vergi taslağını Pazartesi görücüye çıkaracak
Mesajları ifşa etmişti! Mahkemeden Deniz Akkaya'yı şoke eden karar