Sahte diplomayla holding yöneticisi oldu: Proje bile çizdi

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketleri arasında yer alan 3S Kale Enerji Holding'de üst düzey enerji direktörü olarak çalışan Herkan U.'nun sahte üniversite diploması sunarak işe girdiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 19.06.2024 11:58 GÜNCELLEME 19.06.2024 12:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Olay 16 Eylül 2023 tarihinde meydana geldi. 55 yaşındaki Herkan U. isimli kişi 3S Holding'e yönetici pozisyonluğu için iş başvurusunda bulundu. Kendisini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği mezunu olarak tanıtan Herkan U., holding yöneticileri tarafından görüşmeye çağırıldı.

Şirketin 3 hissedarı ile iş görüşmesi gerçekleştiren Herkan U., holdinge ait Türkiye'nin en büyük jeotermal üretimi yapan tesisinde enerji direktörü olarak görev yapmasına karar verildi. İşe alım sürecinde holding, Herkan U.'dan mezuniyet diplomasını talep etti. Herkan U. ise 1994'te mezun olduğuna dair diplomanın bir suretini şirket yöneticileriyle paylaştı. Yüksek maaşla işe başlayan Herkan U.'nun güvenlik soruşturması sırasında diploması İTÜ'ye soruldu. Holdingin talep yazına cevap veren üniversite böyle bir mezunlarının olmadığına yönelik yazı gönderince holding yöneticileri neye uğradığını şaşırdı. Enerji şirketinde üst düzey yöneticilik yapan kişinin lise mezunu olduğunu öğrenen yöneticiler, Herkan U.'nun iş akdini sonlandırarak avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

PROJE BİLE ÇİZDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan şikâyet dilekçesinde holdingin sahte diploma ile yanıltılmaya çalışıldığı anlatılırken, şüphelinin kısa süre içerisinde yüksek maaştan dolayı yaklaşık 1 milyon lira zarara uğratıldığı ifade edildi. Herkan U.'nun mühendismiş gibi proje ve raporlar hazırladığı anlatılan dilekçede enerji alanında büyük yanlışlıklara yol açarak felakete sebep olabileceğine dikkat çekildi. Soruşturma kapsamında ifade veren Herkan U., sahte diplomanın yıllar önce bir arkadaşı tarafından şaka olsun diye yapıldığını ve işe gireceği sırada sehven evraklar arasına girdiğini öne sürdü. Kimseyi kandırmadığını söyleyen Herkan U., suçlamaları reddetti. Soruşturma devam ediyor.

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 16
  • Efsane.... 4 ay önce Şikayet Et
    iK deparmanini sorgulayan var mı acaba. ?
    Cevapla
  • Ersan Orkun 4 ay önce Şikayet Et
    Benim de arkadaşım var üst düzey yönetici ,evraklarının arasına ben de sahte diploma yerleştirdim, şaka olsun diye ama bu sıralar çok moda bir şaka …adamın suçu yok
    Cevapla
  • Mehmet Orhan 4 ay önce Şikayet Et
    Adam haklı gereken ceza olsa kimse bu tarz işler yapmaz
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede sahte diploma ile herşey olabilirsin
    Cevapla
  • Kahraman 4 ay önce Şikayet Et
    Hatta Cumhurbaşkanı bile ola bilirsin burası Türkiye
    Cevapla
  • Muammer Güler 4 ay önce Şikayet Et
    Bakın üst makamlara
    Cevapla
  • Fırtına 4 ay önce Şikayet Et
    Bence şirket insan kaynakları bölümünde ilgili kişileri işten çıkartmalı ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN'a yerli siber güvenlik kalkanı
Şevval'e konser için milyonlar veren Cemil Tugay, tehdit edip devletten yardım istedi!