Empati avcılarına dikkat! Çocukları bu yöntem ile kandırıyorlar

Sosyal medyada çocukları hedef alan yeni bir tehlike ortaya çıktı. Sözde 'empati' kurarak çocukları kendilerine bağlayan "abi ve ablalar", bu yaklaşımla çocuklara istediklerini yaptırıyorlar.

GİRİŞ 19.06.2024 12:17 GÜNCELLEME 19.06.2024 12:44
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Sosyal medya uygulamaları konusunda her geçen gün başka bir tehlike ortaya çıkıyor. Yeni çıkan tehlikelerden biri de "abi ve ablalar"... 

Çocukların yaz tatilinde ekran karşısında geçirdiği süre artış gösterirken, uzmanlar yeni tehlike konusunda ailelerin dikkatli olmasını öneriyor. Özellikle TikTok uygulamasında ortaya çıkan "ablalar ve ağabeyler" çocuklara "Sizi anlıyoruz" söylemiyle yaklaşıyor. Çocuklarla bire bir iletişime geçen ve sözde "empati" kuran bu kişiler çocukları etki altına alıyor.

Empati kurarak çocukları kendilerine bağlayan kişiler, etki altındaki çocuklara istediklerini yaptırarak onları robot ve köle gibi kullanıyor. Bu yöntem ile çocuklar büyük tehlike altında kalıyor.

EBEVEYNLER BİLİNÇLİ OLMALI

Sosyal medya platformlarına kayıt olmak için yaş sınırlaması olsa bile küçük yaşlarda birçok çocuğun TikTok ve benzeri sosyal medya uygulamalarında zaman geçirdiği görülüyor. Bu konuda tedbirli olmak için ebeveynler çocuklarının sosyal medyada zaman geçirirken neler yaptığını yakından takip edebilir, farklı aktivitelere zaman ayırmaları için ortam oluşturarak ekran sürelerini azaltma yöntemine başvurabilir.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • 313. 1453 2 ay önce Şikayet Et
    Sosyalmedyalarda müfteri. Lerin sonları geldi ???
    Cevapla
  • 313. 1453 2 ay önce Şikayet Et
    Hırsız erkek ve kadının, işledikleri (kötülüğün) karşılığı ve Allah’tan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah (izzet sahibi, her şeyi mağlup eden) Azîz, (hüküm ve hikmet sahibi olan) Hakîm’dir. (5/Mâide, 38)
    Cevapla
  • bence 2 ay önce Şikayet Et
    Siber birimler takibe alsın. Tiktok ABD'de olduğu gibi yasaklansın
    Cevapla
  • TAKVA SAHİBİ 2 ay önce Şikayet Et
    Din gitti iman gitti ahlak gitti namus gitti iffet gitti karakter gitti zihniyet gitti vicdan gitti. ALLAH sonumuzu hayra çıkarsın. bize gerçek iman tevbe hidayet kurtuluş teslimiyet basiret feraset fetanet metanet mutluluk huzur Sukunet esenlik ferahlık sağlık sıhhat şifa versin
    Cevapla
  • ALİ KISA 2 ay önce Şikayet Et
    her şeyi devletden beklemek veya yasaklamak çözüm değil biz anne- babalar kendi ev içinde bir çözüm bulmalı, çocuğa telefon verirken başından savmak için vermemeli, başından savmak için verdiğimiz zaman bunlar başımıza gelecek, ikinci bir konuda biz toplum olarak bunları tiktok, vs programları yasaklamak yerine biz kendi kültürümüze ait tiktok vs sayfalar oluştursak daha iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık