Adalet Bakanlığından, adı tehdit ve şantaj olaylarına karışan hakim hakkında açıklama

Adalet Bakanlığı, Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı belirtilen hakim Gül A'nın, açığa alındığını ve başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini bildirdi.

GİRİŞ 19.06.2024 23:28 GÜNCELLEME 20.06.2024 10:10
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı, Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı belirtilen hakim Gül A'nın, açığa alındığını ve başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı ifade edilen hakim Gül A, mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alınmış olup, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edilmiştir." bilgisine yer verildi.

Kadın hakim iddiaya göre, akaryakıt kaçakçısını tahliye etmek için 500 milyon lira rüşvet aldı. Birliktelik yaşadığı adamı ölümle tehdit ettirdi, adli emanetteki uyuşturucu maddeyi kullandı.

Bu iddialar üzerine, Hakimler ve Savcılar Kurulu hakim hakkında inceleme başlattı.

Sabah gazetesinin haberine göre hakim, oturduğu sitenin yöneticisi ile birliktelik yaşıyordu. Sevgilisi, hakimden ayrılmak istedi ama iş yerine gelen kişiler tarafından ölümle tehdit edilince, hakim hakkında suç duyurusunda bulundu.

HSK 1. Dairesi'nin soruşturma izni verdiği hakim hakkında yapılan incelemede, Edirne'de görev yaptığı sırada Akaryakıt kaçakçlığı suçundan yargılanan bir kişiden beraat kararı için 500 milyon lira aldığı tespit edildi.

Hakim Gül A.'nın özel bir hastaneden reçetesiz olarak uyuşturucu özelliği bulunan hap temin ettiği, pandemi dönemindeyse birlikte alkol aldığı başsavcıvekilinin adli emanetten çıkarttığı uyuşturucu maddeyi kullanıp parti yaptıkları belirlendi.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 28
  • isman 4 gün önce Şikayet Et
    hangi adalet . trafuk cezasi bile yazamiyorlar
    Cevapla
  • Aslan 4 gün önce Şikayet Et
    Iceri niye atmiyonuz !!!
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    geldiğimiz durum bu kime güveneceğiz
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu medyanın bize yansıtabildiği. varın geri kalanını siz düşünün
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    başsavcı vekili hakkında açıklama yok sanki babasının çiftliği adli emanet deposu başsavcı vekilliği yapan savcıda ihraç edilmeli işlediği suç içinde ayrıca ceza almalı ve haberlerde duyurulmalı yoksa adalet sistemine azda olsa olan güvende böyle böyle biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak duyurdu: Failleri terör örgütü PKK
İsrail uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı! Yakıt verilmedi yalanının altından bakın ne çıktı