Suudi Arabistan Türkiye'yi seçti! Ödülü Ali Erbaş aldı

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen hac organizasyonuna ödül verildi.

GİRİŞ 20.06.2024 10:59 GÜNCELLEME 20.06.2024 15:13
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke'de Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığının bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Lebbeytüm Ödül Töreni"ne katıldı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından, Bakanlık yerleşkesinde gerçekleştirilen törende, Diyanet İşleri Başkanlığı "En Disiplinli Hac Organizasyonu" kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Erbaş, ödülü, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik Er Rabia'nın elinden aldı.

Törende Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığına geçen yıl aynı törende "Hacılarına En Fazla Hizmet Çeşitliliği Sunan Hac Organizasyonu" kategorisinde birincilik ödülü verilmişti.

Türkiye, 8-11 Ocak 2024'te Cidde'de düzenlenen hac fuarında da İslam ülkeleri hac organizasyonlarının 2024 yılı haccına hazırlık, fuara katılım ve etkili hizmet sunumu yönleriyle yapılan değerlendirme sonucunda "En etkin ülke" kategorisinde birincilik ödülünü almıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • MUSA 1 hafta önce Şikayet Et
    O otelleri işleten şirketler kimin ,İsraillilerin olmasın.
    Cevapla
  • Süleyman. 1 hafta önce Şikayet Et
    Yorumları okudum çoğu İslam bile değil. Ben 2011 de eşimle gittim. Orda herkes türk hacılarına imreniyor oteli yemeği hertürlü hizmet en üst seviyede. Çok ülke iki kişilik çadırlada caddelerde ev gölgelerinde. Görmeden bol keseden konuşanların sadece İslam düşmanlarının boş çeneleri. Mekke ve Medine'de türk haccılar parmakla gösteriliyor. Çoğu 4. 5 yıldızlı otellerde kalıyor.
    Cevapla
  • Necip basaran 1 hafta önce Şikayet Et
    Umreye giderken 3500 $ olan otel neden 15000 $ oluyor fark neden.
    Cevapla
  • alikemali armutlu 1 hafta önce Şikayet Et
    Türk sünüz ve hacca gideceksiniz , bir servet ödemek durumundasınız, servetin ne kadarı hizmet , ne kadarı kefereye haraç bilmiyorsunuz, bayramsa bayramınız mübarek olsun
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Hoca Efendi, Halkidi lüks yerdir. 3 kişi, 4 yıldızlı otel, yemekler dahil günlük 100 Euroya kaldık. İşte dedik sana ...
    Cevapla
  • Sadık 1 hafta önce Şikayet Et
    İsteyen hacca gider, isteyen Maldivlere tatile gider, size ne kardeşim kimin parası nereye giderse gitsin.
    Cevapla
  • Hoca 1 hafta önce Şikayet Et
    İftira atma. Vebali büyük. Eğer müslümansan. Sana bir örnek vereyim. Burnumuzun dibindeki yunan adalarında tatil yapsan kaç dolar yada euro ödersin? De bana.
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Fakir insan sakin olur. Türk halkı ömür boyu para
    Cevapla
  • VATAN SEVER 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir haç vazifeni ticaretle yapıyorsan dişinden tırnağından arttırıp gidiyorsan bu vazife haç değildir mademki bizim kiblemiz Mekke her müslümana kapılar açık olması lazim
    Cevapla
  • Arif Cimen 1 hafta önce Şikayet Et
    Kapilar acik zaten. Kapida vize uygulamasi var.Sansasyonlara kaptirmayin kendinizi
    Cevapla
  • Adım 1 hafta önce Şikayet Et
    Herkes gidebilirse daha iyi tabi ama "hac değildir"demeniz sadece gücü imkanı yetene farz kılan Allah'a,İslam'a ters düşer..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, gelir düzeyine göre ülkeleri sınıflandırdı: Türkiye hangi kategoride?
Kim daha güçlü? Kalem kalem karşılaştırdık! Herkes 3. Dünya savaşına odaklandı...