Şanlıurfa'da 1 mahalle kuduz nedeniyle karantinaya alındı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sahipsiz köpekte kuduza rastlanması üzerine bir mahalle karantinaya alındı, bölgedeki köpekler veterinerler tarafından aşılandı.

GİRİŞ 20.06.2024 18:27 GÜNCELLEME 21.06.2024 11:10
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Siverek ilçesi kırsalında bulunan Sumaklı Mahallesi’nde kuduz olabileceği şüphesiyle Siverek Hayvan Barınağı'nda müşahede altına alınan sahipsiz köpek öldü. Yapılan test sonucunda köpekte kuduz vakasına rastlanılması üzerine Sumaklı Mahallesi'nde karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından mahalleye "dikkat kuduz riskli bölge" yazılı uyarıcı levhalar asıldı. Bölgedeki sahipsiz köpekler ise veterinerler tarafından aşılandı.

Öte yandan, ilçe kırsalındaki Karakeçili Mahallesi'nde kuduz şüphesiyle gözlem altına alınan köpeğin takibine de devam edildiği öğrenildi.

Kentte Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal Payamlı Mahallesi'nde 30 Mayıs'ta Ufuk Kılıç'a (16), Batıkent Mahallesi'nde de 4 Haziran'da Mustafa Şahin'e saldıran sahipsiz köpeklerde kuduz tespit edilmiş ve mahallelerde karantina uygulaması başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 23
  • sayilari artti 2 ay önce Şikayet Et
    maalesef çok geç kalındıgı için bu kuduz vakalarını daha çok duyacagız gibi. şu anda ne kadar kuduz köpek dolaşıyor dışarda bilinmiyor.
    Cevapla
  • Taner 2 ay önce Şikayet Et
    Kendi kendinizin Doktoru olursaniz cözersiniz......BIR KILO KIYMA,,BIR KILO KUVVETLI ZEHIR....... BAK BAKALIM KACTANE KUDUZ DISARDA KALIR...... BUNDAN DAHA IYI CÖZÜM VARMI!!!!!!!!!.
    Cevapla
  • Hakan Günver 2 ay önce Şikayet Et
    Böyle olmaz, artık herkes kendi sokağını temizlemeli
    Cevapla
  • Turan 2 ay önce Şikayet Et
    Aklı başında başka milletlerde başıboş sokak köpeklerini destekleyenleri beyni az gelişmiş geri zekalı muamelesi yapıyor iken bizde devlet onların isteklerini yerine getiriyor. Varın siz düşünün ne halde olduğumuzu. Kelimenin tam anlamıyla ağlayacak haldeyiz hemde hüngür hüngür
    Cevapla
  • sıkıntı 2 ay önce Şikayet Et
    kuduz bölgesine sözde köpek sevici özde kaos yanlısı süslü kokanaları ve mama rantı yiyenleri doldurup kapatalım. bütün bu rezililliğin sebebi onlar. devlet artık bu kepazeliğe son vermeli. cırıldayanlar köpek merkezlernide köpeklerle beraber kalabilir sıkıntı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Filistin'in teklifi BM'de kabul edildi! İsrail'e kötü haber
Cenaze töreninde patlama anları... Lübnan'da ikinci siber saldırı