Timur Cihantimur davasında ABD'den son dakika kararı

İstanbul'daki ölümlü trafik kazasının şüphelisi olan ve annesiyle ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ikinci kez hakim karşısına çıktı. Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

GİRİŞ 20.06.2024 23:34 GÜNCELLEME 21.06.2024 09:18
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Son dakika Timur Cihantimur haberleri: Duruşma ABD'nin Boston kentinde Türkiye saati ile 22.30'da başladı. Hakim, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Timur Cihantimur davasında ABD'den son dakika kararı

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da 1 Mart'taki kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, ABD'de kazadan 106 gün sonra yakalanmıştı.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un 18 Haziran'da görülen davanın ardından tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

Annenin davası eksik belgeler nedeniyle 27 Haziran'a, oğlu Timur'un davası ise bugüne (20 Haziran) ertelendi. 

Cihantimur ilk duruşmasında kendisinin kaldığı çocuk hapishanesinden şikayet ederek, serbest bırakılmasını talep etti. Cihantimur'un normal bir cezaevi olmayan çocukların kaldığı rehabilitasyon cezaevinde kaldığı öğrenilmişti.

Avukatları koşullarının çok kötü olduğunu belirterek, Cihantimur'a sabah yerlerin temizletildiğini, tuvaletlerin temizletildiğini bu nedenle Cihantimur'un serbest bırakılmasını talep etmişti.

Timur Cihantimur davasında ABD'den son dakika kararı

Cezaevi koşullarından şikayet eden Timur Cihantimur'un cezaevi kayıtlarındaki fotoğrafına ulaşıldı.

16 yaşındaki Cihantimur'un cezaevinden gelen fotoğrafında üzerinde gri tulum olduğu görüldü.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • 313 1453 1 hafta önce Şikayet Et
    Sizin için kısasta hayat vardır ey akıl sahipleri! Umulur ki sakınıp korkarsınız. (2/Bakara, 179)
    Cevapla
  • medo 1 hafta önce Şikayet Et
    Burada olsaydınız belki de bizim çok merhametli ve ceza vermek için bir türlü kanun maddesi bulamayan pek muhterem hakimlerimiz sizi çoktan salıvermişti. İnşallah ABD hapishanelerinde çürürsünüz.
    Cevapla
  • Vah turkiye 1 hafta önce Şikayet Et
    Turkiyenin adaleti garip, fakir, kimsesiz icindir onlarida baskasinin yerine iceri atarlar.
    Cevapla
  • misafir 61 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş bir cana kıy sonra kaç
    Cevapla
  • Gurbet 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD'de Avrupa'da adalet böyle çalışıyor Kimsenin hakkı kimsenin yanında kalmıyor iyi hal uygulaması diye bir şey yok .ön kapıdan girip arka kapıdan çıkmıyor bütün Tutuklular mahkumlar çalıştırılıyor mecburen yedikleri içtiklerini hesabını veriyorlar Burası Avrupa. Cezasını tamamlayıp çıkan mahkumlar kendi ismini dahi hatırlamıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'deki 3 yangın da kontrol altına alındı
Bakan Koca istifa etti mi? Erdoğan ile ne görüştü? İşte kulislerden yansıyanlar