Haziranda 8 metre karla mücadele

Hakkari Yüksekova'da kar kalınlığının yer yer 8 metreyi bulduğu bölgede yol açma çalışmaları devam ediyor. 25 gündür devam eden çalışmanın sonunda 11 kilometrelik yol açılmış olacak.

GİRİŞ 21.06.2024 12:15 GÜNCELLEME 21.06.2024 12:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ekiplerin haziran ayında da karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri, İkiyaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri ve Göllerbaşı Üs Bölgesi'ne ulaşımın sağlandığı yolun açılması için 25 gündür çalışma yürütüyor.

Kar kalınlığının yer yer 8 metreyi bulduğu bölgede zor şartlarda çalışan ekipler, bazı noktalarda ekskavatör kullanarak ilerleyebiliyor.

3 iş makinesi ve 5 personelle 11 kilometrelik yolun 7 kilometresini kardan temizleyen ekipler, kalan 4 kilometrelik kısmı da kısa sürede açmayı hedefliyor.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Nafiz 3 ay önce Şikayet Et
    Orada yol olmaz kim yaptıysa
    Cevapla
  • Misafir karanfil 3 ay önce Şikayet Et
    Böyle yerlere tüp veye tünel yapılmalı magduriyet böyle giderilmeli 8 metre kar ile uğraşılmaz
    Cevapla
  • BOZKIRLI 3 ay önce Şikayet Et
    Hani küresel ısınma vardı..
    Cevapla
  • wolare 3 ay önce Şikayet Et
    gerek kalmadıki kış ayına ne kaldı şunun şurasında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran anlar! Gazze kararı
ABD ve Almanya'dan Sinvar için alçak açıklama!