ABD'li Savcı Kristin Kearney'den milyon dolarlık yanıt!

Timur Cihantimur, ABD'de ikinci kez hakim karşısına çıkmış, mahkemede Cihantimur'un tutukluk halinin devamına karar vermişti. Cihantimur'un avukatının savunmasına ABD'li savcıdan 'milyon dolarlık' yanıt geldi.

GİRİŞ 22.06.2024 08:31 GÜNCELLEME 22.06.2024 12:01
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

İstanbul'da, 1 Mart'ta ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından kaçırıldığı ABD'de ikinci kez hakim karşısına çıktı. Cihantimur, Türkiye'nin iade talebine ilişkin davanın görüldüğü Boston'daki John Joseph Moakley Adliyesi'ne getirildi.

"REHABİLİTASYON ŞARTLARI KÖTÜ, SERBEST KALSIN"

Duruşmada Timur Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin kalmış olduğu çocuk rehabilitasyon merkezinde şartların kötü olduğunu belirterek, serbest bırakılması talebinde bulundu.

"KAÇMA FİKRİ ANNESİNİNDİ"

Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un turist vizesiyle ABD'de olduğunu söyleyen avukatlar, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Küba ya da Kanada'ya kaçma niyetinde olmadığını ifade etti. Avukatlar, ayrıca Türkiye'den kaçma fikrinin Timur Cihantimur'un değil annesi Eylem Tok'un fikri olduğunu aktardı.

SAVCI: AİLE VARLIKLI, ABD'DEN DE KAÇABİLİR

Timur Cihantimur'un serbest bırakılması talebine karşı çıkan Savcı Kristin Kearney, Timur Cihantimur'un varlıklı bir ailesi olduğuna dikkat çekerek, ABD'den de kaçmasına yardım edebileceğini öne sürdü.

"MİLYON DOLARLIK EVLERDE YAŞIYOR BEĞENMEYEBİLİR"

Timur Cihantimur'un avukatlarının çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların kötü olduğuna dair yaptıkları savunmaya cevap veren Kearney, çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların gayet uygun olduğunu belirterek, Timur Cihantimur'un milyon dolarlık evlerde yaşadığı için hapishane şartlarını beğenmemiş olabileceğini ifade etti.

KREM DETAYI

Cilt sorunları yaşadığını söyleyen ve bu nedenle nemlendirici isteyen Timur Cihantimur'a, hapishane yetkilileri "bol su iç" önerisinde bulundu.

EYLEM TOK'UN DAVASI 27 HAZİRAN'DA

Davaya bakan Yargıç Donald L. Cabell, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, Timur Cihantimur'un tutukluk halinin devamına karar verdi. Üçüncü duruşmanın tarihi ise henüz açıklanmadı. Oğlu Timur Cihantimur ile aynı davada yargılanan Eylem Tok ise, 27 Haziran'da ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 96
  • Okur 5 gün önce Şikayet Et
    Rabbım ayağına dolandırdı.ABD ye kaçıp kurtaracakdı biricik evladını.Sadece seninki mı evlat bir tek sen misin anne.Yazıklar olsun sana.Davaya bakan hakime de helal olsun.İnsanmış.Böyle insanlardan bize de lazım.Zengin psikolojisini iyi biliyor.
    Cevapla
  • yağız 5 gün önce Şikayet Et
    bizim savcılar örnek alsın polis yakalıyor bizim savcılar salıyor
    Cevapla
  • Serhat 5 gün önce Şikayet Et
    Anasını kodese çürütecek abd de hemde
    Cevapla
  • Ali 5 gün önce Şikayet Et
    Geber senin gibi Türk olmasada olur
    Cevapla
  • Atila 5 gün önce Şikayet Et
    Tc bulunan tüm mal varlıklarına el koyun parasız kalsınlar o zaman ne olur bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Erbakan'dan mülteci açıklaması: En hayırlı olanı... Esad'a çağrı
Memur ve emekli bu haberi bekliyor! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar