"Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasına yalanlama

DMM, "Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasını yalanladı. Açıklamada, "Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait değildir" denildi.

"Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasına yalanlama
"Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasına yalanlama
GİRİŞ 22.06.2024 21:57 GÜNCELLEME 22.06.2024 21:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

DMM, X hesabından, bazı sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'nin dijital platformu e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmetin bulunmadığı anımsatılan açıklamada, "Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Özgür çağrı 1 ay önce Şikayet Et
    Akraba akreptir.. Nokta
    Cevapla
  • zafer gülten 2 ay önce Şikayet Et
    zengin akrabalar,fakir akrabaları tanımıyor pek,bi eğlence yerinde dünya para harcarken,fakir akraba para istedimi bin türlü laf söylüyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Gayrimesrular ne yapacak malum piyasada çok..
    Cevapla
  • Lavanta 2 ay önce Şikayet Et
    Gerçek olsaydı iyiymiş.Fazlalık olanları meselâ.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Gerçek olsa Ülke de birbirine akraba olan kimse kalmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji il il uyardı: Metrekareye tam 100 kg yağmur düşecek
Milli sporcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı evine davet etti