Hedef Türkiye! İsrail 'Arzımevut' için her an büyük bir savaşın fitilini ateşleyebilir

Mısır, Lübnan, Suriye, Irak, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin bazı bölgelerini kapsayan 'arzımevut' sınırları için İsrail'in savaş çığırtkanlığı giderek artıyor. İşte Lübnan için devreye sokulan 'Böl-parçala-yok et' planı ve geleceği.

GİRİŞ 23.06.2024 13:05 GÜNCELLEME 23.06.2024 14:03
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Sekiz aydır Gazze’yi yerle bir eden İsrail, şimdi gözünü, “arzımevut” sınırları içinde kalan Lübnan’a dikti. Hedef ülkelere “böl-parçala-yok et” planı uygulayan İsrail, “büyük savaş”ın kilometre taşlarını adım adım döşüyor.

Gazze’de 8 aydır katliamlarını sürdüren katil İsrail, arzımevut (vadedilmiş topraklar) hayalini gerçekleştirmek için Lübnan planını devreye soktu. Arzımevudun kapsadığı ülkeler Lübnan-Suriye-Irak-Mısır-Ürdün-İran-Kuveyt ile Kıbrıs ve Türkiye’den oluşuyor.

İSRİAL YÖNÜNÜ LÜBNAN'A ÇEVİRDİ

Irak ve Suriye’yi “böl-parçala-yok et” politikasıyla her an “yutmaya” hazır hâle getiren İsrail, şimdi yönünü Lübnan’a çevirdi.

İsrail'in yayılma politikasında Türkiye tehdit altında mı?İsrail'in yayılma politikasında Türkiye tehdit altında mı?

Terör devleti İsrail'in sözde arzımevut (vadedilmiş topraklar) sınırları

Bu niyetini artık gizlemeye gerek bile duymayan katil İsrail, askerî kıyafetlerdeki armayı değiştirdi ve “arzımevut” resimli armalar kullanmaya başladı. İsrail’in katil Başbakanı Netanyahu Lübnan’a saldırı kararı aldı ve bunu da hükûmet üyelerine onaylattı.

Hizbullah'tan İsrail'e son dakika tehdit gibi uyarı! Resmen koordinat paylaştılarHizbullah'tan İsrail'e son dakika tehdit gibi uyarı! Resmen koordinat paylaştılar

İsrail'den Hizbullah'a gözdağı: Gerekli kararları alacağız!İsrail'den Hizbullah'a gözdağı: Gerekli kararları alacağız!

BÜYÜK SAVAŞ KAPIDA

Gelişmeleri gazetemize değerlendiren Lübnanlı uluslararası ilişkiler ve tarih uzmanı Prof. Dr. Muhammed Nureddin “İsrail güçleri Nakura’dan Haramun Dağı’na kadar bütün sınırda büyük tahkimat yapıyor. Bütün sınır boyunda küçük çaplı çatışmalar yaşanıyor. Her an büyük bir savaşın fitili ateşlenebilir” dedi.

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 93
  • Ö. N 1 ay önce Şikayet Et
    Alış veriş yaparken irdeleyınız,müslümanlıgınızın geregını yapınız, Türk devletıne güveniniz, fıtneye uymayınız, siz Allah'a hakkıyla kul olursanız Allah size zulmetmez, sizi üstünlük verır.
    Cevapla
  • Sereflikochisarli 2 ay önce Şikayet Et
    Dikkat edin elinizdeki ISRAYIL de gider siz TURKLERLE ugrasilmayacagini oyretiriz mazlum FILISTIN kardeslerimizin yanindayiz
    Cevapla
  • Anamurlu 2 ay önce Şikayet Et
    Keske savas icin kapimiza dayansalar.Siyonist vampirlerin hesabi cok kabardi.Bunu toptan kapatma imkanimiz olur.Anadolu aslan yatagidir.cakallara hayat sansi yoktur.
    Cevapla
  • Kenan 2 ay önce Şikayet Et
    Böyle devam ederlerse yer yüzünden tamamen kazinmaya dogru ilerliyorlar
    Cevapla
  • insanlık 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail denen siyonist gürüh, savaşıyorum mu? Silahsız savunmasız masumları acımasızca katlediyor eşkiyalık yapıyor. Düzenli bir ordu ile karşı karşıya gelsin de görelim. Kaçacak delik ararlar. Korkaklar sürüsü siyonistler, çocuklardan bile büyüyünce kendilerini öldüreceklerinden korkuyor. "Korkunun ecele faydası yok!" Sonlarını hazırlıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede