‘İstanbul'da 2 buçuk milyon mülteci var’ iddialarına yalanlama!

DMM, İstanbul'da 2 buçuk milyon mülteci olduğuna dair iddiaları yalanladı. DMM, ayrıca İstanbul’daki yabancı sayısına dair açıklama yaptı.

‘İstanbul'da 2 buçuk milyon mülteci var’ iddialarına yalanlama!
‘İstanbul'da 2 buçuk milyon mülteci var’ iddialarına yalanlama!
GİRİŞ 24.06.2024 14:08 GÜNCELLEME 24.06.2024 14:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden İstanbul'daki mülteci sayısına ilişkin açıklama yapıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul'da 2 buçuk milyon mülteci var.” iddiası doğru değildir. Bahse konu iddiada ortaya atılan İstanbul’da bulunan yabancı sayısı ile ilgili rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Göç İdaresi Başkanlığının resmi rakamlarına göre İstanbul’da; 530 bin 612’si Geçici Koruma Kapsamında, 3 bin 252’si Uluslararası Koruma Kapsamında, 553 bin 153’ü İkamet İzniyle Kalan olmak üzere; toplam 1 milyon 87 bin 17 yabancı bulunmaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

 

KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 6
  • M.savas 3 gün önce Şikayet Et
    Kayıt dışı olanlar ne olacak bunlara harcanan kaynak sağlık giderleri ucuz işçi kaynağı asayiş sorun lari vatandaşlar imizin iş imkanı nerede vatandaşlar iş bulamazken bunlar iş bulup çalışıyor çok yönlü değerlendirme lazım En iyisi değerlendirme sınırdışı Et bizbu insanları istemiyoruz Avrupa yakalidimi SINIR DIŞI AF YOK
    Cevapla
  • Torun 3 gün önce Şikayet Et
    Mülteci olayını, en çok dillendiren kripto ermeniler dir.
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Ha bi ha iki ha üç milyon... Mesele 15 ile 45 yaş arası erkek mültecileri eğitip Suriye ye vatanını savunması için asker yapmak. Doğru uygulama bu... Yaşlısı kadını çocuğu tamam bakılsın ama erkekleri gidip ülkesini savunsunlar.
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 3 gün önce Şikayet Et
    Jandarmanın atış birliklerinde suriyeden yemeden bae den ne kadar çapulcu varsa getirip eğit donat diye obama ile silahlandırıp suriyeye geri gönderip iç savaş çıkarttılar zaten! Yetmedimi fitneye ortak olup insanların ölümüne sebep olunması?
    Cevapla
  • fakir 4 gün önce Şikayet Et
    Bu afaki bir rakam. Acilen Suriyelileri ve kaçak göçmenleri gönderin
    Cevapla
  • körfezli 4 gün önce Şikayet Et
    şaka gibi sanki 1 milyon az bir rakam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! Dar ve orta gelirli vatandaşa konut desteği
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı! (MEB LGS sonucu öğrenme)